Oranje nieuws – 19 & 20 maart 2011 | De Oranjes

maandag 21 maart 2011

Oranje nieuws – 19 & 20 maart 2011

Koningin Beatrix opent tentoonstelling ‘Lucas van Leyden’


Lucasvanleyden Koningin Beatrix heeft gisteren in museum de Lakenhal in Leiden de tentoonstelling ‘Lucas van Leyden en de Renaissance’ geopend.


De tentoonstelling beschikt over zo’n 250 kunstwerken van de schilder. De meeste schilderijen zijn echter nog nooit eerder in Nederland tentoongesteld, en dat is vreemd omdat ‘Lucas van Leyden’ zoals de naam al een beetje doet vernoemen ook uit Leiden kwam..


Fotoserie (PPE)
Prinses Laurentien opent tentoonstelling Kikker
“Als Kikker een sprong maakt zoals alleen kikkers dat kunnen en het voelt alsof hij vliegt, vliegen wij een heel klein beetje met hem mee en sluiten we het boek met een glimlach”


De meeste mensen slapen op zondag uit, maar Prinses Laurentien vandaag niet. Ze was al vroeg in Den Haag waar ze de tentoonstelling Kikken in het Kinderboekenmuseum opende.

De tentoonstelling is geïnspireerd op de bekende verhalen van Kikker (van Max Velhuijs) en is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar…toch was Gravin Leonore niet meegekomen. Kinderen kunnen op een speelse manier kennis maken met emoties als liefde, angst en blijdschap die ook voorkomen in de Kikkerboeken. Prinses Laurentien hield ook nog een toespraak: ” Mevrouw de loco-burgemeester, Mijnheer Meinderts, Laura, vrienden van deze bijzondere plek voor jong en oud, Als wij Kikker lezen, voorlezen of voorgelezen krijgen, horen of zien, voelen wij met hem mee - als hij een held is, als hij bang, of verliefd is. Als Kikker een sprong maakt zoals alleen kikkers dat kunnen en het voelt alsof hij vliegt, vliegen wij een heel klein beetje met hem mee en sluiten we het boek met een glimlach. Kikker leert ons hoe een vreemdeling zich kan voelen, en met Kikker kunnen we er even bij stil staan wie we zelf eigenlijk zijn als hij ontdekt hoe leuk het is om Kikker te zijn. Hij boft maar. “


Lees verder  - Fotoserie (PPE)Foto's: © Harry Cladder
Overname verboden

1 opmerking: