Officieel bezoek aan Vietnam - III | De Oranjes

woensdag 30 maart 2011

Officieel bezoek aan Vietnam - IIIDe laatste twee dagen van het bezoek aan Vietnam zullen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima doorbrengen in Ho Chi Min Stad of zoals ze in het Vietnamees zeggen: Thành phố Hồ Chí Minh. Het is een stad die al verschillende malen een naamswijziging heeft ondergaan. Het heette ooit Prey Nakor, daarna Saigon, en nu dus Ho Chi Min Stad. Op het stadsbestuur van de stad werden vanochtend in aanwezigheid van de prins en prinses samenwerkingsovereenkomsten getekend tussen de gemeentes Rotterdam en Ho Chi Minh Stad en het CBI (Centrum tot bevordering van de import uit ontwikkelingslanden) en de VEXA (associatie Vietnamese Exporteurs)


W_A ’s Middags gingen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima allebei apart op stap met een staatssecretaris. Willem-Alexander bezocht samen met staatssecretaris Atsma organisaties die betrokken zijn bij de infrastructuur en het transport over water. De Bitexco Tower werd bezocht, wat vanaf de bovenste etage een mooi uitzicht op de stad leverde. Verder werd er een universiteit bezocht en stapten de prins en de staatssecretaris tot slot op een schip voor een boottocht over de Dong Nai rivier. Het was immers lekker rustig qua pers, want de meeste fotografen reisden Prinses Máxima achterna. De prinses had samen met staatssecretaris Bleker misschien ook wel een íets leuker programma. Er werden Nederlandse ondernemingen bezocht en dat begon op een boerderij – van melkfrabikant FrieslandCampina. Máxima gaf enkele koeien aandacht, voor die beesten – die een hele dag in een klein hokje staan – ook wel eens leuk. Ook de jonge kalfjes kwamen Máxima begroeten. Behalve melk produceren is Campina ook een financiele ondersteuning voor een onderwijsproject uit een achterstandwijk in Ho Chi Minh. Tijdens dat schoolbezoek nam de prinses plaats in de schoolbanken, en ging vervolgens met de leerlingen op de foto, waarbij ze een meisje wat naast haar stond een demonstratie lachen gaf ;) Daarna werd het Nederlandse veevoerbedrijf ‘De Heus Voeders’ bezocht Prinses Máxima en staatssecretaris Bleker openden met hun komst officieel de nieuwe opslagruimte. Na de bijzonder enthousiaste ontvangst, met voorstellingen, theateroptredens etc. gingen Prinses Máxima en Bleker tot slot naar het Nederlandse bedrijf Nedspice waar specerijen verwerkt worden. Vanwege de hygiëne moest iedereen een doorzichtige jas en een plastic ‘hoofddeksel’ dragen.


Fotoserie (PPE)


Vanavond waren Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer samen aanwezig bij een netwerkreceptie in het Reunification Palace. Behalve gedineerd, draaide het vooral ook weer om zakelijke onderwerpen. Er werden wéér allerlei overeenkomsten getekend ten behoeve van de bedrijvendelegatie.


Foto (ANP)Screenshots

6 opmerkingen:

 1. Máxima zag er vandaag echt heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zag er heel erg leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfits steeds van Maxima! Jammer dat het bezoek er nu al weer op zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzicht van hun bezoek aan Vietnam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Máxima wist de show wel weer te stelen in mooie outfits, behalve dan die in het bedrijf met specerijen :) Ik vind vooral de laatste outfit, het oranje super leuk staan! Grappig dat het paar juist deze dag apart op stap moest, terwijl ze 10 jaar verloofd waren.

  BeantwoordenVerwijderen