Officieel bezoek aan Vietnam - I | De Oranjes

maandag 28 maart 2011

Officieel bezoek aan Vietnam - IVietnam Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima begonnen vanochtend rond 9 uur plaatselijke tijd al aan hun 4-daagse werkbezoek aan Vietnam. Het doel van dit bezoek is het versterken van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Vietnam. In de hoofdstad Hanoi werden ze ontvangen door de vice-premier en minster van Buitenlandse Zaken Pham Gia Khiem en zijn echtgenote op een welkomstbijeenkomst waarbij ook bedrijvendelegaties en Achterkant gastsprekers aanwezig waren. Tijdens die bijeenkomst draaide het maar om één onderwerp: 'Doing Business in Vietnam' Dit onderwerp trok uiteraard vooral de interesse van Prinses Máxima met haar economische kennis. De bijeenkomst duurde al met al een hele ochtend en dus werd de uitnodiging van een lunch bij de vice-premier/minister van Buitenlandse zaken Khiem – die gastheer van dit officiële bezoek is – ook niet afgeslagen. Voorafgaand aan de lunch hield Willem-Alexander een toespraak (Lees )


Fotoserie ochtend


Vanmiddag brachten Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima een bezoekje aan de Vietnamese minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (Cao Duc Phat) Bij aankomst kregen de prins en prinses gigántische bossen bloemen, die overigens in het niet vielen bij de riante woning van de minister. Cao kon wel úren vertellen over zijn werkzaamheden – hij is immers van 2004 al minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling – maar er moest op de tijd gelet worden. De premier van Vietnam verwachtte het Kroonprinselijk paar ook nog op zijn kantoor.. De man – die de naam Nguyen Minh Triet heeft – maakte een praatje met de prins in zijn grote ontvangstzaal. Prinses Máxima mocht ook wel zitten, maar meters verderop..


Fotoserie middagIn het Melia Hotel werd vanavond in aanwezigheid van bedrijvendelegatie, Vietnamese counterparts en autoriteiten gedineerd. Tijdens het wachten op de gerechten werden er verschillende optredens zoals een drakendans gedemonstreerd. Terwijl de Cha gio of Nem (paté van rijst, varkensgehakt en krab) een voor een de zaal in werden geserveerd, hield Willem-Alexander nog een – lange – toespraak waarin hij het land Vietnam het een na het andere compliment gaf. (lees ) Toen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima op het punt stonden om te vertrekken – ze moeten morgen weer vroeg op - kregen ze nog een lekkere pittige Vietnamese loempia.


Fotoserie avondScreenshots

8 opmerkingen:

 1. Leuk weer al een bezoek, erg uitgebreid 4 dagen lang! Maxima zag er leuk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een erg leuk kopstukje voor het bezoek aan Vietnam heb je gemaakt. En Maxima zag er prachtig uit. ben benieuwd naar het vervolg, want je schrijft het verslag altijd erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi vivian op deze site : http://www.vorsten.nl/2011/03/22/geluk-voor-margarita/ kun je een foto van Paola vinden zonder watermerk! handig voor de familie en foto grtjzz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Máxima zag er heel erg mooi uit. Alleen een beetje saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prinses Maxima zag er leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe fotobewerking (of banner; hoe moet ik het noemen?) en je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt. Dus WA moest 2 toespraken houden? De screenshots zijn zo duidelijk, het lijken wel foto's.

  BeantwoordenVerwijderen