Oranje nieuws – 2 t/m 4 maart 2011 | De Oranjes

vrijdag 4 maart 2011

Oranje nieuws – 2 t/m 4 maart 2011

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt internet project in Zetten
“Ik gebruik geen Hyves, wel Facebook. Maar niet onder mijn eigen naam. Ook de iPad gebruik ik vaak en daardoor ben ik altijd bereikbaar.”


Prins_school Kroonprins Willem-Alexander bezorgde leerlingen van het Hendrik Pierson College woensdag een leuke ochtend door langs te komen bij hun internetproject. De school heeft het project opgezet om de voor – en nadelen van internet gebruiken te leren kennen.


Ze willen de leerlingen waarschuwen om uit te kijken met het achterlaten van persoonlijke gegevens. Zelfs de politie is bij het project betrokken, dus is de school serieus geinterreseerd in wat de leerlingen na schooltijd op internet uitspoken. Al zouden ze willen – ze hebben er toch geen invloed op – en daarom lieten ze woensdagochtend niemand minder dan Willem-Alexander maar eens langskomen. De prins moest en zou wel tot de leerlingen doordringen en vertelde o.a. over zijn eigen internetgebruik: “Ik gebruik geen Hyves,wel Facebook. Maar niet onder mijn eigen naam. Ook de iPad gebruik ik vaak en daardoor ben ik altijd bereikbaar.” Zijn we daar ook meteen weer van op de hoogte..
Staatsbezoek aan Oman uitgesteld


Na dagen van twijfel hakte de RVD afgelopen woensdag de knoop door; het Staatsbezoek van de Koningin, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan Oman wordt uitgesteld.


In de verklaring zegt de RVD dat Nederland en Oman tot de conclusie zijn gekomen dat de situatie in het Arabische land alle aandacht vraagt van de autoriteiten en dat het bezoek daarom beter later kan plaatsvinden. Op het programma stonden onder meer een ontmoeting met Sultan Qaboos bin Said en een bezoek aan de haven van Sohar. In die stad is het al dagen onrustig, en daarom niet veilig om ‘leuk’ op Staatsbezoek te zijn. Het Staatsbezoek aan Qatar gaat overigens wel gewoon door  op 9 en 10 maart.
Prinses Máxima bij prijsuitreikingen beste Leerbedrijf en Praktijkopleider 2010


Prinses Máxima was donderdagmiddag in de Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam aanwezig bij de prijsuitreiking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland.


Na de prijsuitreikingen waarbij Bouwbedrijf ‘Burgy’ uit Leiden de prijs kreeg, nam de prinses een kijkje bij stagiaires van het bedrijf die elders in de kathedraal creatief bezig waren. Zo legde ene Job Volbeda aan Máxima uit hoe hij oude tegeltjes namaakt met kunstof, en aan een wat grotere werktafel stond de stagiaire Hidde van de Berg een oude deur op te knappen waar Prinses Máxima ook wel interesse in had. Wellicht komt er volgende week bij Bouwbedrijf Burgy wel een telefoontje met bestelling vanuit Wassenaar..


Fotoserie (PPE)Foto's: © Abel FrisFoto's: Josine Evers

Overname verboden
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn


Kroonprins Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het Landelijk Opleidings – en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee op een kazerne in Apeldoorn die een toepasselijke Koninklijke naam draagt: Koning Willem III Kazerne.


De prins voerde flink wat gesprekken met docenten, leerlingen en leden van het Management Team over de visie van de Koninklijke Marechaussee en het voorbereiden op de Nederlandse politietrainingsmissie naar Kunduz in Afghanistan. Tot slot kreeg Willem-Alexander een demonstratie van de nieuwste simulator ‘Serious Gaming’ te zien. De opleidingen binnen de Marechaussee gaan binnenkort gebruik van deze simulator in gebruik nemen.Foto: RVD
Prinses Máxima opent Women Inc. Festival


Prinses Máxima opende vandaag de 4e editie van het Women Inc. Festival in Amsterdam.

Het evenement, dat plaatsheeft in de aanloop naar internationale Vrouwendag op 8 maart, wil 'het potentieel van vrouwen' onder de aandacht brengen, aldus de organisatie. Het festival duurt tot en met zondag. Naast de prinses, die het evenement al eens eerder bezocht, kwam onder andere ook minister Marja van Bijsterveldt een kijkje nemen.


Fotoserie (PPE)

7 opmerkingen:

 1. Leuke fotoserie! Maxima ziet er weer helemaal uitgerust uit na haar vakantie! Ze draagt een leuke outfit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi overzicht, maxima zag er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk dat Máxima het grijze jurkje weer droeg! Het staat haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk stukje over Willem-Alexander en zijn internetgebruik; ik zou ook best willen weten onder welke nickname hij zit! Mooie foto's van Máxima; jammer dat het staatsbezoek moest worden uitgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's van Maxima!
  Heb een werkende poll online zal het leuk vinden als je stemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's, leuk logje! Grappig; dat Willem-Alexander vertelde dat hij facebook gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen