Koninklijke familie actief op NL DOET - 2011 | De Oranjes

zondag 20 maart 2011

Koninklijke familie actief op NL DOET - 2011

NL DOET, de landelijke jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds werd ook dit jaar niet overgeslagen door flink wat leden van de Koninklijke familie.

Vrijdagochtend namen Koningin Beatrix, Prins Bernhard, Prinses Annette en Prins Pieter-Christiaan de aftrap bij de Stichting ‘Grote Broer’ in Nijmegen. Koningin Beatrix en Prinses Annette zien we anders nooit samen, maar tijdens NL DOET van 2010 vormden ze ook al een schildersduo en gisteren weer! Ze gaven de muur in de grote zaal van de stichting een laag fel roze verf. Ondertussen waren Prins Pieter-Christiaan en Prins Bernhard in een andere ruimte plafonddelen aan het beplakken.’s Middags serveerden Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima in een verzorgingshuis in Monster een feestelijke ‘High Tea’ aan de bewoners en maakten tevens een praatje met de mensen – die maken het immers niet dagelijks mee dat een prins en prinses bij hun aan tafel zitten..In Rotterdam hielpen Prins Floris en Prinses Aimée op de ziekenboeg van de opvang Dak – en Thuislozen Havenzicht. Normaal is de gemeenschappelijke ruimte daar erg saai. Nu werd het gezellig gemaakt, Aimée gaf de tafels eens een schoonmaakbeurt en er werden taarten versierd en spelletjes gespeeld met de aanwezigen.

Omdat niet van te voren bekend wordt gemaakt wáár de Oranjes naartoe gaan op NL DOET, en de RVD ook veranderd is in een zwijgzame organisatie (ondanks mailtjes) lag het uiteraard voor de hand dat er ook leden van de Koninklijke familie in Zeeland zouden kunnen belanden (waar ze voor normale werkbezoeken zelden tot nóóit komen) Zaterdagochtend kwam de keiharde waarheid naar buiten dat Prins Constantijn en Prinses Laurentien ‘vrolijk’ ‘gezellig’ aan het schilderen waren bij de Waterscouting ‘De Golfbrekers’ in Vlissingen.. Ze hielpen daar mee aan een muurschildering en bleven vervolgens ook nog lunchen.Prins Maurits en Prinses Marilène sloten de deelname van de Koninklijke familie aan NLDOET dit jaar af. Zij gaven sportworkshops in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam wat vorig jaar geopend is door Prinses Marilène. Het Ronald McDonald Centre is een volledig aangepaste sportaccommodatie voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Tevens is het stel lid van het Comité van Aanbeveling van het Ronald McDonals Kinderfonds, dus was de keuze welke activiteit ze gingen bezoeken snel gemaakt. Terwijl Marilène meedeed met streetdance, zocht Maurits het wat agressiever op en deed mee aan kickboksen. Na de workshops deelden de prins en prinses zelfgebakken friet uit aan alle kinderen en jongeren.Foto’s: Oranjefonds (Bart Homburg, Jeannette Schols en Redmar Kruithof)

4 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk, wat de koninklijke familie heeft gedaan voor Nederland doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi logje! Wat heb je moie foto's gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf al die mooie grote foto's in je NL DOET-log! Die van Floris en Aimée met de taart vind ik ook zo leuk en verder die met M&M ook super natuurlijk;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Mariska, met dank aan het Oranjefonds :)

  BeantwoordenVerwijderen