Officieel bezoek aan Vietnam - II | De Oranjes

woensdag 30 maart 2011

Officieel bezoek aan Vietnam - IIHet programma van vandaag vond ook in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi plaats. Prinses Máxima kon zelfs iets langer op bed blijven liggen, want Kroonprins Willem-Alexander was vanochtend samen met Staatssecretaris Bleker en wat medewerkers van het havenbedrijf uit Rotterdam Vietnam_wamaxima aanwezig bij het Vietnam/Netherlands Intergovernmental Committee on the Strategic Partnership Arrangement on Climate Change Adaptation and Water Management. Tijdens die bijeenkomst vonden verschillende gesprekken plaats en presenteerde het havenbedrijf hun werkzaamheden aan Vietnamese autoriteiten in de hoop hun interesse te wekken.


Met z’n allen op de foto (ANP)


Vanmiddag herenigde de prins zich weer met zijn vrouw en bezochten ze de Tempel van de Literatuur dat doet denken aan een bibliotheek. Het historische complex was ook ooit een universiteit en is nu een van de belangrijkste historische gebouwen in Hanoi. De tempel dateert uit 1070 en is gewijd aan Confucius, opsteller van de vroege canon van de Chinese literatuur. Sinds 1076 werden hier ook ambtenaren opgeleid. De prins en prinses gebruikten de tempel vanmiddag vooral om Vietnamese studenten die in Nederland gestudeerd hebben te ontmoeten (werd het toch weer even een mini-universiteit) Net als laatst in Qatar, hadden verschillende Nederlandse kinderen met hun ouders ook weer vernomen dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima deze week in Vietnam zijn. Toen Willem-Alexander en Máxima uit de tempel kwamen, werden ze dan ook verrast door kinderen oranje kleding, schreeuwend met lampions en zelfs cadeautjes. Zo kregen ze een paar bekende Vietnamese hoedjes en bekers met de tekst ‘Brussel-Hanoi-Amsterdam’ wat Brussel in dit rijtje doen is onbekend.


Fotoserie middag
Screenshots


Na dit bezoek was Willem-Alexander even vrij en ging Prinses Máxima met staatssecretaris Bleker naar het Seminar Financial Inclusion, waar gesproken werd over toegang tot financiële diensten. En wie kan daar nou een betere toespraak over houden dan onze eigen Máxima? In haar toespraak benadrukt ze meerdere malen dat Vietnam goed bezig is, dat er ooit begonnen is met microkredieten en er nu gesproken wordt over financiële integratie.


Lees hier Máxima’s toespraakVanavond vlogen de prins en prinses naar Ho Chi Minh Stad, waar morgen de 3e dag van hun bezoek aan Vietnam begint.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie en duidelijke sreenshots heb je er weer van gemaakt, maar dat weten we ondertussen wel dat jij dat kunt. Prachtig verslagje weer. Ik kijk al uit naar morgen, de derde dag.

    BeantwoordenVerwijderen