Oranje nieuws – 21 t/m 23 maart 2011 | De Oranjes

woensdag 23 maart 2011

Oranje nieuws – 21 t/m 23 maart 2011

Kroonprins Willem-Alexander houdt 2 toespraken op Wereldwaterdag in Kaapstad


Kroonprins Willem-Alexander was maandag en dinsdag in Kaapstad aanwezig bij de Wereldwaterdag van 2011. Het thema dit jaar was ‘Water for cities: responding to the urban challenge’.


Een ‘side event’ is het onderwerp ‘water en rampen’. Zeer toepasselijk met recente overstromingen en rampen in Australië, Brazilië, Duitsland, Zuid Afrika, Sri Lanka de allesverwoestende tsunami in Japen. De prins bezocht meerdere bijeenkomsten zoals de algemene vergadering van de ‘Global Water Operators Partnerships Alliance’ waar hij een toespraak hield (lees ) Ook liep hij mee met de Walk for Love of Water en was hij aanwezig bij de finale van de ‘Moola for Amanzi’ Dinsdag hield hij tot slot nog een openingstoespraak op een vergadering ( lees )Foto’s: RVD
Prinses Máxima twee dagen in New York voor ‘Inclusive Finance’ bijeenkomsten


Ook Prinses Máxima was – net als haar man – twee dagen van huis. Maandag en dinsdag was ze in New York voor diverse bijeenkomsten ter bevordering van financiële diensten voor lage inkomensgroepen en kleine bedrijven.


Zo had ze maandagmiddag verschillende vergaderingen en mocht ze ’s avonds eregast zijn bij de Women’s World Banking Global Dinner Celebration. Voorafgaand aan dat diner, hield de prinses ook een toespraak (lees ) In haar toespraak benadrukte ze onder andere het belang voor vrouwen om op een veilige manier te kunnen sparen. Gisteren gaf Prinses Máxima een presentatie over Inclusive Finance aan vertegenwoordiger van verschillende onderdelen van de VN die zich met dit onderwerp bezighouden. De organisatie van deze bijeenkomst was in handen van Máxima zelf! – dit in haar functie als Un Secretary’s General’s Special Advocate of Inclusive Finance for Development. Twee drukke, bijzondere dagen dus voor de prinses!
Prins Pieter-Christiaan viert verjaardag met familie bij de musical ‘Soldaat van Oranje’


Gisteren vierde Prins Pieter-Christiaan zijn 39e verjaardag, en hij bezocht daarom met zijn ouders, broers en schoonzussen de musical ‘Soldaat van Oranje’ in de Theaterhangaar in Katwijk.


Dat Pieter-Christiaan een goede band heeft met alles rondom de ‘Soldaat van Oranje’ blijkt wel uit het feit dat de inmiddels overleden Erik Hazelhoff Roelfzema getuige was bij zijn huwelijk, en de zoon van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita – Pieter Anton Maurits Erik – met zijn laatste naam ook vernoemd is naar Roelfzema. Vorig jaar bij het overhandigen van een nieuwe uitgave t.g.v. de musical aan de hoofdrolspeler zei hij “Voor mij was hij een vriend, niet ‘de Soldaat” Ook heeft hij een aantal keer samen met Anita Erik Hazelhoff Roelfzema in Hawaii opgezocht, en bovendien hadden zijn ouders een goede band met hem, hij kwam ook vaak bij ze thuis op het Loo. Voor de familie van Vollenhoven was het dan ook een interessante en mooie avond om als familie samen naar deze musical te gaan, die voor hen wat meer betekent dan alleen een musical. Aan het eind van de avond gingen ze met de hele cast op de foto. Het lijkt een zoekplaatje, maar alle van Vollenhovens staan er op (de meerderhelft staat rechts): KLIK
Koningin Beatrix en zoon in de ban van Duitse Bondspresident
...Vorig jaar 'Kennismakingsbezoek' op Huis ten Bosch,, vanochtend wederom een ontvangst bij de Koningin, vanmiddag met Kroonprins Willem-Alexander de Keukenhof 2011 geopend, volgende maand Staatsbezoek Koningin, zoon en schoondochter áán Duitsland


Keuk01 Vandaag – op deze zonnige dag – kwamen Bondspresident Wulff en zijn vrouw Bettina Wulff naar Nederland voor een Koninklijk bezoek.


Vanochtend werden ze uitgenodigd om gezellig bij Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch koffie te komen drinken, daarbij werd natuurlijk voor het ‘beeld’ een officiële foto gemaakt: http://www.anp-photo.com/search.pp?page=6&ShowPicture=15218446&pos=43  Het was niet de eerste keer dat meneer Wulff de trappen van Huis ten Bosch betrad, in november vorig jaar mocht hij ook al komen – dat bezoek kreeg de titel ‘kennismakingsbezoek’. Vanwege de gezelligheid was het ‘gezelschap’ de tijd een beetje vergeten, waardoor Kroonprins Willem-Alexander zich al bijna begon af te vragen of hij vanmiddag dan toch maar in z’n eentje de Keukenhof 2011 officieel moest openen.


Gelukkig hield de RVD een oogje in het zeil en kwamen Willem-Alexander, de Bondspresident en z’n vrouw op tijd aan bij de Keukenhof in Lisse. Dit jaar vind alweer de 62e editie plaats van de Keukenhof wat met z’n prachtige bloemententoonstelling ieder jaar een heleboel mensen weet te lokken. Het thema dit jaar is – vanzelfsprekend ‘Duitsland’ Voor de tentoonstelling zijn vooral de Duitse dichters en ‘denkers’ aan bod gekomen. Ook is er een bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor in Berlijn. Voor de presidentsvrouw was er ook nog een bijzonder moment; ze mocht een collectie tulpen dopen die haar naam hebben gekregen. Alsof dat alles nog niet genoeg is brengt Koningin Beatrix samen met Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima van 12 t/m 15 april een tweede Staatsbezoek aan Duitsland.


Foto: Keukenhof
Prinses Máxima bij oratie hoogleraar Prince Claus Chair


Vandaag was Prinses Máxima aanwezig bij de jaarlijkse oratie hoogleraar Prince Claus Chair in Development and Equity.


De Prince Claus Chair in Development and Equity is een leerstoel die beurtelings aan de Universiteit Utrecht en het Institute of Social Studies wordt gevestigd. Uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Stille Oceaan komen in aanmerking om de leerstoel te bekleden. De beide instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus. Het curatorium van de Prince Claus Chair staat onder voorzitterschap van Prinses Máxima. Dit jaar is Art Kumar – een ‘fellow’ Modelling & Economic Analysis aan The Energy and Resources Institute (TERI) in New Delhi, India – benoemd tot hoogleraar van de Prince Claus Chair. Hij gaat gedurende de twee jaar van zijn aanstelling een waardevolle bijdrage leveren aan het energie- en klimaatonderzoek, een belangrijk onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht. En Máxima…die is trots op de man, maar genoot ook van het mooie weer; kon ze eindelijk het inmiddels bekende jurkje eens zónder panty aan.
Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden
Jarig: Behalve Prins Pieter-Christiaan, was er deze dagen nog een jarige: Graaf Claus Casimir werd maandag 7 jaar!

5 opmerkingen:

 1. Ik feliciteer de beide jarigen alsnog en wat doet ons kroonprinselijk paar toch veel voor het water en de microfinanciering. geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zet W-A zich toch waar het water in, echt geweldig! En 't zijn ook leuke foto's van hem!
  Ook voor Máxima complimenten, die zich telkens zo inzet voor microfinanciering! En ze ziet er ook erg mooi uit(:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind dit jurkje van Máxima echt heel leuk, we hebben em al verschillende keren gezien, dus het is vast zelf ook een favo van haar... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk logje weer, Vivian, lekker veel foto's ook die je mag gebruiken! Grappige foto van WA met zijn blauwe hand.. Leuke foto van de familie van Vollenhoven!! De foto in de keukenhof is ook erg mooi, het ziet er fleurig uit en daar helpt de vrouw van de president hard aan mee! Tot slot vind ik Jannemieke's kiekjes van Máxima ook goed gelukt, de prinses had het naar haar zin in het zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uitgebreid log weer! Mooie foto's, leuk de de president en zijn vrouw uit Duitsland over kwamen voor de opening van het Keukenhof! Mooie jurk van Máxima :)

  BeantwoordenVerwijderen