Staatsbezoek aan Qatar - II | De Oranjes

vrijdag 11 maart 2011

Staatsbezoek aan Qatar - II

Vandaag begon de tweede en ook meteen laatste dag van het Staatsbezoek met een bezoek aan Rad Laffan Industrial City in het noorden van Qatar. De ochtend stond in het teken van de Nederlandse bijdrage aan de economie en gaswinning. Na het bezoek aan Rad Laffan Industrial City, werd een bezoek gebracht aan de vestiging van Shell Pearl GTL, waar de Koningin geen olie maar een bloemetje kreeg aangeboden. Uiteraard namen de werknemers van de gelegenheid gebruik om met het Koninklijk gezelschap en hun meegereisde ministers op de foto te gaan.


Fotoserie ochtend (PPE)Screenshots


Terug in Doha wordt er geluncht met een gespreksonderwerp ‘De modernisering van Qatar’ Direct na de lunch was het tijd voor de Nederlandse gemeenschap. Alle Nederlanders die in Qatar wonen kregen de kans handjes te schudden met Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima.


Foto (ANP)Screenshots


’s Avonds bood de Koningin in de Opera van het Cultural Village een concert aan van het Amsterdam Barok Orkest als contraprestatie. Echter.. de Emir schitterde door afwezigheid, en had zijn tweede vrouw Sheikha Mozah er maar op afgestuurd. Die vrouw bleek het fantastisch te kunnen vinden met Prinses Máxima, ze omhelsden elkaar als hartsvriendinnen. Hoewel de Emir dus door afwezigheid schitterde, schitterde Prinses Máxima als nooit tevoren. Ze had haar prachtige prinsjesdagjurk aan, om nog maar te zwijgen over de glinsterende juwelen uit de Koninklijke schatkist. Met dit concert was het einde van het Staatsbezoek aan Qatar een feit.


Fotoserie concert (PPE)Screenshots


Vrijdag:
Vrijdagochtend vertrokken Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer met het regeringsvliegtuig richting Nederland.


Fotoserie vertrek(PPE)

8 opmerkingen:

 1. Wauw, wat zag Máxima er prachtig uit tijdens het concert. De koningin draag 's ochtends een hippe outfit, ik vind 'm leuk! Jammer dat het staatsbezoek zo snel voorbij gevlogen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad jammer dat het maar twee dagen duurde, maar Máxima zag er tijdens dit bezoek echt geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAt een leuk bezoek weer! Mooie outfits van de koningin en Maxima! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De royals zagen er alle keren mooi uit!~

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook jammer dat het nogal een kort staatsbezoek was. Volgensmij hadden de royals het aardig druk, een vol programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij heb je nieuwe screenshots geplaatst, ik vind ze geweldig. Vooral die van Máxima linksboven bij het concert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie sreenshots en zo duidelijk. Jammer, ja dat he staatsbezoek zo kort was, maar wel erg mooi en ceremonieel verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige screenshots weer. Elegante en mooie vrouw Sheikha Mozah. Ziet er perfect uit voor iemand van, ik meen, 52 jaar en 7 kinderen gebaard. Maxima zag er zeer verzorgd uit bij dit staatsbezoek. Jammer dat ze met haar schouders zo naar voren staat.

  BeantwoordenVerwijderen