Oranje nieuws - 28 t/m 31 januari 2010 | De Oranjes

zondag 31 januari 2010

Oranje nieuws - 28 t/m 31 januari 2010

Máxima reist naar Berlijn voor ‘Responsible Finance Forum”


Prinses Máxima was donderdag in Berlijn om daar deel te nemen aan het internationale “Responsible Finance Forum”.

Gespreksonderwerpen tijdens het forum waren de verschillende rollen van overheden, toezichthouders en bedrijfsleven op het gebied van transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening, consumentenbescherming en financiële educatie. Máxima sprak - als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-Moon – met de Duitse parlementaire staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking.
Koningin reikt Erekruis van de Huisorde van Oranje uit
…aan professor F.C. de Ruiter


Koningin Beatrix reikte vrijdag aan professor F.C. de Ruiter het Erekruis van de Huisorde van Oranje uit. De beste man heeft verschillende keren goed werk verricht..hij zorgde voor contraprestaties tijdens staatsbezoeken van de Koningin aan andere landen.


Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de Koningin, die tegelijkertijd gevierd werd met de vijfenzestigste verjaardag van Prinses Margriet, organiseerde prof. De Ruiter een voorstelling door studenten van de Nederlandse conservatoria in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In aanloop naar haar 72e verjaardag dacht Koningin Beatrix aan dat moment terug en vond het tijd worden meneer Ruiters ook eens een cadeautje te geven!


Foto: KLIK
Koningin Beatrix 72 jaar


Koningin Beatrix viert vandaag haar 72e verjaardag! Normaal gesproken wordt er dan gevlagd.. maar op zondag mag er volgens ‘de regels’ geen vlag uit. Dus wordt het 1 februari vlaggen, terwijl de Koningin dan al weer flink wat uren jarig geweest is…


Beatrix_72_1Voor de Koningin is dit verder ook een bijzonder jaar, ze viert haar 30-jarig regeringsjubileum. Omdat ze haar 25-jarig regeringsjubileum al uitgebreid gevierd heeft zal er minder aandacht besteed worden aan het 30 jarig jubileum. De Koningin vindt dat zelf allang best, zij houdt er – hoe sterk ze dan ook over komt – niet van dat ze in het middelpunt van een ‘viering’ staat. Natuurlijk ontkomt ze er vaak niet aan en probeert ze bij ieder jubileum, verjaardag of Koninginnedag zo goed mogelijk haar best te doen dat niet alles om haar draait. Te hopen dat er genoeg ‘afleidingsspektakels’ zijn die de aandacht op haar even niet doen vestigen. Ze houdt van protocol, en zag haar moeder Juliana qua regeren nooit als voorbeeld maar wil ook weer niet teveel ‘gevierd’ worden. En toch hangen we de vlag voor haar uit!


©  RoyalfanVivian
Foto: RVD

16 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en wat mij betreft mag ze gerust nog wat langer op de troon blijven, maar als ze aftreedt, dan heb ik daar ook vrede mee. Dan kan ze gaan genieten van haar kleinkinderen; willem- alexander zal een goed Koning zijn met Maxima aan zijn zijde. Nogmaals gefeliciteerd en maak er een fijne en mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Harte gefeliciteerd! Mooi collage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattige babyfoto van onze Koningin in het collage'tje, voor haar 72 jaar is ze nog bijzonder actief!
  Verder eventjes een complimentje over je zijkolom: ik vind de categorieën 'knopjes' super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel hartelijk gefeliciteerd met Uw verjaardag . We wonen achter paleis Soestdijk en de vlag hangt vandaag uit.
  Mooie collage !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beatrix, nog van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met uw verjaardag en nog vele gelukkige jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve koningin nogmaals gefeliciteerd???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gerda van driel van koetsveld2 februari 2010 om 14:41

  ik heb de vlag gewoon zondag gehangen het is haaar verjaardag!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mee eens! Ik ga voortaan ook gewoon weer op zondag vlaggen als er een verjaardag van een Koninklijk persoon op is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is dat dan niet strafbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij alleen als officiele gebouwen zich niet aan die regel houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan nergenst een reactie over je website plaatsen dus ik doe het hier : Leuke site! Maar mischien kan je een tk domein nemen? Die zijn veel korter.
  Xx Girls-stuff.tk

  BeantwoordenVerwijderen