Oranje nieuws 20 & 21 januari 2010 | De Oranjes

donderdag 21 januari 2010

Oranje nieuws 20 & 21 januari 2010

Laurentien leest kinderen voor tijdens Nationaal Voorleesontbijt


De kinderen uit de kleuterklas van de Oscar Romeroschool in Rotterdam zaten vanochtend al vroeg in een kring te wachten op Prinses Laurentien. Er was een mooie paarse Koninklijke stoel neergezet voor de Prinses. Laurentien kwam het boek’De Wiebelbillenboogie’ voorlezen en nam daarmee de officiële aftrap van de Nationale Voorleesdagen.


Op iedere basisschool in het land zullen de leerlingen het een na het andere verhaal voorgelezen krijgen, met als centraal boekDe Wiebelbillenboogie’. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De kinderen van de Oscar Romeroschool vonden het verhaal heel boeiend en luisterden vol aandacht naar Laurentien. Één mannetje had zelfs het geluk om gedurende de aanwezigheid van de Prinses, op schoot bij haar te zitten. Voor de kinderen was dit waarschijnlijk een van de mooiste momenten uit hun leven, want wie wil er nu niet voorgelezen worden door een Prinses?!


Fotoserie: KLIK


Videofragment:http://s.nos.nl/swf/player.swf


Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander,Prinses Máxima en Pieter van Vollenhoven ontvangen Ambassadeurs


Koningin Beatrix heeft gisteren samen met Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen in het Koninklijk Paleis Amsterdam.


Aan deze jaarlijkse door het ministerie van Buitenlandse Zaken georganiseerde bijeenkomst nemen Nederlandse ambassadeurs, Permanent Vertegenwoordigers bij internationale organisaties en Consuls-generaal deel.


Koningin bezoekt opera ‘Albert Herring’


Koningin Beatrix was vanavond in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag aanwezig bij de opera ‘Albert Herring’ een komische kameropera van Benjamin Britten, die in 1947 in première ging. Het gaat over het moederskindje Albert, die in het dorpje Loxborough woont. De Koningin woonde de voorstelling bij ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Onderwijsraad.


Tja wat hebben onderwijs en opera nou met elkaar te maken..? Wel, de Onderwijsraad is een onafhankelijk adviescollege, opgericht in 1919. De raad adviseert onder andere de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over onderwijsbeleid en onderwijswetgeving. De raad heeft dit lustrumjaar verschillende activiteiten opgezet binnen het thema 'het onderwijs koesteren'. Zo zijn de adviezen van de raad vanaf 1919 gedigitaliseerd en is de L-FACTOR uitgereikt aan het project dat er het beste in slaagde leerlingen de rol van leraar te laten vervullen. De uitvoering van Albert Herring door de operaklas is de afsluiting van het lustrumjaar.


Foto's: Koningin heeft er zin in - Zal ik uw jas aannemen? - Smile! - Een bloemetje voor de Koningin


Zussen zetten zich in voor Haïti
…Margriet neemt telefoontjes op bij tv-actie, Beatrix stort geld


Margriet_actiePrinses Margriet heeft vanavond heel wat telefoontjes opgenomen, ze zat namens het Koninklijk Huis en het Rode Kruis in het telefoonpanel van de speciale tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Ook Koningin Beatrix heeft geld gestort op giro 555.


(Foto: Screenshot)

11 opmerkingen:

 1. Laurentien zag er weer prachtig uit! Ze is zo spontaan!
  Jammer dat er geen foto's zijn van de ontvangst van Koningin, WA en Maxima... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk dat ze dat gaat doen zeg!! Je kunt dus de prinses aan de lijn krijgen vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prinses Laurentien heeft helemaal gelijk met wat ze zegt over voorlezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laurentien wordt steeds 'spontaner'. Ze deed dit goed en ook leuk, even voordoen met haar heupen draaiend hoe je 'wiebelbillen' uitbeeld. Haar kleding vind ik meestal niet echt mijn smaak, iets teveel printen maar nogmaals mijn smaak is het niet, vind het ook niet zo stijlvol. Te jeugdig voor haar leeftijd.
  Wederom staan er op AT5 wat onduidelijke foto's gemaakt door paparazzi fotograaf Frank Buis van de aankomst bij het paleis op de Dam van Beatrix en Maxima.
  Prima dat Margriet in het telefoonpanel zit. Ik vind dat echt geweldig van haar, daar hadden nog wel wat meer mensen van het Koninklijk Huis bij kunnen gaan zitten. Wat dat betreft vind ik Margriet altijd zeer betrokken en een echt lieve vrouw, trouwens evenals Pieter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat ziet Prinses Laurentien er prachtig mooi uit.
  Het is een lieve aardige Prinses vindt ik.
  Ga zo door Prinses Laurentien.
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg goed zeg, dat Margriet in de telefoonpanel zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag prinses Margriet net op tv! Heel goed dat ze daar ook aan mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk dat Margriet hier ook aan mee heeft gewerkt! Super dat er zóveel geld mee op is gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat de zussen zich zo inzetten voor het goede doel! Ik zelf heb ook gebeld om wat geld te storten maar kreeg helaas niet Margriet aan de lijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk van Margriet dat ze ook aan de telefoon gezeten heeft! Jammer dat ze niet meer familieleden meegenomen had;-)
  Ben overigens wel benieuwd hoeveel de Koningin nou gedoneerd zou hebben....

  BeantwoordenVerwijderen