Willem-Alexander breekt schouder tijdens schaatsen | De Oranjes

vrijdag 15 januari 2010

Willem-Alexander breekt schouder tijdens schaatsen

Een aantal weken geleden kocht onze Kroonprins samen met Prinses Amalia een paar nieuwe goede schaatsen, want hij had zin in een schaatsseizoen! Vandaag kwam daar echter heel triest een einde aan. Samen met Prinses Máxima – die vandaag ook geen verplichtingen had – haalden ze de kinderen om 15.00 uur van school om vervolgens met z’n allen gezellig naar schaatsbaan 'De Uithof' in Den Haag te gaan!

Wa_elfstedentochtWe weten allemaal hoe goed de Prins kan schaatsen – hij deed al eens mee aan de Elfstedentocht- maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt vallen.. Willem-Alexander is akelig gevallen en vanwege de grote klap was zijn linkerarm uit de kom. Op een of andere manier kon hij z’n arm zelf weer terugduwen, maar helemaal goed voelde het nog niet dus liet hij het even controleren. Toen bleek dat er helaas een breuk in het schoudergewricht was ontstaan, waardoor de Prins nu zo’n 3 tot 4 weken een draagband zal moeten dragen. De RVD meldt verder nog dat er geen wijziging in de openbare verplichtingen zullen zijn.


(Archieffoto Claus en Beatrix omhelzen Willem-Alexander bij finish Elfstedentocht 1986: Screenshot NOS)

15 opmerkingen:

 1. Zo dat is even naar. Denk je even leuk te gaan schaatsen...
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel triest voor de Prins, je schouder uit de kom is niet niks en dan ook nog eens een breukje erin... Hij zal flink veel pijn hebben gehad echt zielig voor hem,juist tijdens het schaatsen.. Ik wens hem van harte beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg vervelend! Beterschap toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg vervelend voor de prins. Hopelijk word hij snel beter!!. En kan hij weer snel de draad oppakken om weer te gaan schaatsen met z'n vrouw & z'n 2 oudste dochters Amalia & Alexia. Wens hem maar veel beterschap van mij en doe hem maar de groeten. Groetjes van Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat sneu voor hem, want hij moet binnenkort toch ook naar de winterspelen. Ik wens hem veel beterschap. Mijn vader heeft ook zoiets gehad, maar dan een beetje erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vervelend voor hem, hopelijk knapt hij snel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is zeker vervelend, maar een schrale troost is het dan wel dat het aan het dooien is.. Hopelijk heeft hij niet al te veel pijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van Harte Beterschap gewenst Prins Willem-Alexander.
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoop voor hem dat het nogal mee valt en snel zal beteren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg vervelend voor hem en wat heb je er een prachtige foto bij gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt balen! Hopen dat hij snel weer geneest! Wat een prachtige foto idd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vervelend zeg! Leuk dat hij met z'n gezin gaat schaatsen :)

  BeantwoordenVerwijderen