Oranje nieuws - 23 t/m 25 januari 2010 | De Oranjes

maandag 25 januari 2010

Oranje nieuws - 23 t/m 25 januari 2010

Constantijn heeft nieuwe baan


Prins Constantijn heeft een nieuwe baan. Hij gaat binnenkort werken voor EU-commissaris Kroes en is aangenomen vanwege zijn ervaring op het gebied van telecommunicatie en IT.
Het maakt qua afstand voor de Prins niets uit… want hij werkte al in z’n woonplaats Brussel en blijft daar nu ook gewoon werken.


Pieter doet mee aan ‘Tuinvogeltelling’


Zaterdag telde Prof.mr. Pieter van Vollenhoven vogels tijdens de Nationale ‘Tuinvogeltelling’ in de tuin van Vogelbescherming Nederland.


Hij bekeek ze met een verrekijker en kruiste vervolgens op een papier aan welke vogel hij gezien had. Z’n fotocamera had hij ook maar meegenomen, sommige vogels waren het fotograferen namelijk wel waard.


Fotoserie: KLIK


Máxima spreekt op discussieochtend Microfinanciering


Prinses Máxima was vanochtend een van de sprekers op de bijeenkomst ‘Microfinance: who profits?’, een bijeenkomst die georganiseerd werd door Radio Nederland Wereldomroep.


Behalve de toespraken van Máxima en o.a. minster Koenders werd er gediscussiëerd met zo’n 150 internationale genodigden op de vraag wie van microfinanciering profiteert. Hoewel Prinses Máxima niet meer bij die discussies aanwezig was hoopt ze met haar toespraak wel ’t een en ander aan het denken gezet te hebben. Door haar opvallende verschijning – ze droeg een fel blauw jasje – hield ze in ieder geval wel iedereen wakker.


Fotoserie: KLIK


Koningin bezoekt bijeenkomst “In vrijheid verbonden”


De Koningin was vanmiddag in Utrecht aanwezig bij de bijeenkomst “In vrijheid verbonden” Op die bijeenkomst kwamen mensen van verschillende geloven samen: Boeddhisme, Christendom, Hindoeïsme, Islam, Humanisme en Jodendom.


Er werden toespraken gehouden en van de verschillende geloven plaatsten jongeren hun geloofssymbool op het podium. Koningin Beatrix vond het erg interessant en nam dan ook uitgebreid de tijd om met verschillende mensen te praten.


Fotoserie:KLIK
Mabel opent ‘The Hague International Model Unites Nations’
...en houdt toespraak


Prinses Mabel opende door middel van een toespraak het ‘The Hague International Model Unites Nations’ in Den Haag. Het ‘The Hague International Model Unites Nations’ is een conferentie waar speciaal scholieren vanuit onder andere de Verenigde Staten naartoe zijn gekomen (!)


Deze gehele week vinden er zogeheten ‘commissies’ plaats waarin scholieren in het Engels met elkaar praten over wereldproblemen, al is het nog maar de vraag of het daar wel over zal gaan na de bijzondere toespraak die Prinses Mabel voor ze in petto had. Je wordt immers niet dagelijks toegesproken door een Prinses.
Mabel is momenteel bij haar schoonmoeder op bezoek, maar vliegt vanavond al weer terug naar Londen.


Foto’s:Luister! - Mabel met haar schaduw in het groot

6 opmerkingen:

 1. 'K wist niet dat Mabel vandaag iets had, ben benieuwd naar je nieuws daarover! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maxima zag er weer super mooi uit, die blauwe kleur staat haar super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maxima zag er leuk uit, die blauwe kleur staat haar goed, en ze had er leuke oorbellen bij, ik vond beatrix er minder mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die foto van Mabel had ik nog niet gezien. Ze heeft het ook 'getweet' op Twitter dat ze een toespraak heeft gehouden:
  "Just spoke to 3000+ ModelUN delegates. Thanks to all who brought this energetic group of young people together. They are our future!"
  Extra: op dit moment is ze alweer in Zwitserland, namelijk in Davos. Daar spreekt ze met de Young Global Leaders over de vraag waarom er zo weinig mensen van haar generatie een carrière bij de overheid ambiëren.
  (http://twitter.com/MabelvanOranje)

  BeantwoordenVerwijderen