Oranje nieuws - 26 januari 2010 | De Oranjes

dinsdag 26 januari 2010

Oranje nieuws - 26 januari 2010

Willem-Alexander bezoekt conferentie ‘Binding in de Buurt’

Prins Willem-Alexander – beschermheer van het Oranje Fonds- was vanochtend aanwezig bij de conferentie – georganiseerd door het Oranje Fonds- ‘Binding in de Buurt’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Reden voor het Oranje Fonds om de conferentie te organiseren is dat vele mensen wekelijks een activiteit in buurtcentra, dorpshuizen of wijktrefpunten bezoeken, maar dat er nauwelijks sprake van contact is tussen de deelnemers van de diverse activiteiten. Willem-Alexander sprak met verschillende organisaties die initiatieven hebben genomen om hun buurtcentrum tot een centrale ontmoetingsplaats te maken, maar het is uiteindelijk aan de mensen zelf of ze er wel zin in hebben..

Foto's: ©  Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/ 
Overname verboden!   


Máxima bij uitreiking KNAW Merianprijs

Prinses Máxima was vanmiddag aanwezig bij de uitreiking van de KNAW Merianprijs. De prijsuitreiking vond plaats in het Trippenhuis in Amsterdam en Prof.dr. Naomi Ellemers was de geluksvogel.

De KNAW Merianprijs is dit jaar ingesteld om de zichtbaarheid van vrouwelijke wetenschappers te bevorderen en de deelname van vrouwen in de Nederlandse wetenschap te stimuleren. Het enige nadeel was wel dat de Prinses de prijs niet uitreikte maar een andere professor. Maar als je op een podium staat en Máxima klapt voor je, dan is dat natuurlijk al genoeg om vrolijk van te worden.

Fotoserie: KLIK


Foto's: ©  Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/ 
Overname verboden!   Foto's: ©  Anneke Visser, http://www.annekevisserfotografie.nl/
Overname verboden!   


Margriet, Constantijn en Laurentien bij uitreiking Routes Award

Prinses Margriet, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren vanmiddag in Brussel aanwezig bij de uitreiking van de Routes Award.

De ECF heeft in 2008 de Routes Award in het leven geroepen omdat zij het van belang vindt denkers en kunstenaars te eren, die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur en culturele diversiteit in onze samenleving spelen. Prinses Laurentien is president van de ECF en heeft in 2007 Prinses Margriet opgevolgd die de functie meer dan 24 jaar bekleedde. De beide Prinsessen hielden ook nog een korte toespraak.

Fotoserie: KLIK

4 opmerkingen:

 1. Super dat de Prins er was, ondanks zijn arm enzo..! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, wat een prachtige foto's van prinses Máxima, ze ziet er weer zo vrolijk uit! En Willem-Alexander mét zijn draagband; leuk dat hij zo actief mee doet! Prinses Laurentien was nog in het nieuws vanwege haar tweede kinderboek, las ik in de Metro..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's! op die foto's doet Máxima veel minder pompeus aan met haar A-lijn jasje.
  Lijkt me overigens erg lastig aan- en uitkleding met zo'n band zoals W-A heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat eeen prachtige foto's heeft Anneke gemaakt! Echt prachtig, zo zag Maxima er ook uit...! :)

  BeantwoordenVerwijderen