Oranje nieuws - 14 januari 2010 | De Oranjes

vrijdag 15 januari 2010

Oranje nieuws - 14 januari 2010

Willem-Alexander opent tentoonstelling: ‘Woord en Wapen in dienst van de Nassaus’
…d.m.v. onthulling wapen Rene van Challon


Kroonprins Willem-Alexander opende vanmiddag in de Grote Kerk van Breda de tentoonstelling ‘Woord en Wapen in dienst van de Nassaus’, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Bij de ingang van de kerk vonden wat studenten het nodig voor de aankomst van de prins een kartonnen doos te zetten met als doel iedereen te laten denken dat het een ‘verdacht pakje’ is.


De politie onderzocht het en het werd op tijd voor de aankomst van de Prins weer verwijderd. De opening van de tentoonstelling gebeurde officieel door het wapenbord van Rene van Challon te onthullen - hij was vanaf 1530 de eerste Prins van Oranje en ligt in de grafkelder van de Grote Kerk begraven- , daarna kreeg Willem-Alexander een uitgebreide rondleiding van de tentoonstelling. De tentoonstelling toont verschillende wapenborden, grafmonumenten en kerkinterieurs uit de periode 1637-1813, dit allemaal ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan en de speciale band tussen de Nassau’s en de Bredase kerk.


Fotoserie: KLIK


Koningin betuigt medeleven slachtoffers Haïti


De RVD laat weten dat Koningin Beatrix en minister-president Jan Peter Balkenende hun medeleven hebben betuigd aan de slachtoffers van de zware aardbeving op Haïti. Ze hebben contact opgenomen met de president van Haïti – René Préval.


Het Presidentieel Paleis van de President heeft net als de rest van de gebouwen heel veel schade en is zo goed als ingestort. De materiële schade weegt uiteraard niet op tegen de vele gewonden en – mogelijk duizenden- doden en mensen die nog altijd vermist zijn onder het puin.


Máxima bij uitreiking EBBA Awards
…in zomerjurkje met korte mouwen!


Prinses Máxima was vanavond in Groningen aanwezig bij de uitreiking van de EBBA Awards. Hoewel heel Nederland gek wordt van de kou, heeft Máxima daar duidelijk minder last van. In een felrood zomers jurkje met korte mouwen(!) stapte ze uit de auto om vervolgens door de burgemeester en de Nederlandse winnares, zangers Esmee Denters verwelkomd te worden.


De uitreiking vond plaats in de Oosterpoort in Groningen en was bedoeld voor artiesten die beloond kunnen worden doordat hun eerste album succesvol is buiten de eigen landgrenzen, maar binnen Europa. De geluksvogels waren: Esmée Denters (Nederland), Milow (België), Charlie Winston (UK), Peter Fox (Duitsland), Soap&Skin (Oostenrijk), Kerli (Estland), Jenny Wilson (Zweden), Buraka Som Sistema (Portugal), Sliimy (Frankrijk), en Giusy Ferreri (Italië). EBBA is een initiatief van de Europese Commissie (Directoraat-Generaal Educatie & Cultuur), in samenwerking met de European Broadcasting Union. De uitreiking vond plaats op de openingsavond van EuroSonic Noorderslag, Europa's grootste festival en conferentie voor de live muziekindustrie.


Fotoserie: KLIKFoto's: ©  Anneke Visser, http://www.annekevisserfotografie.nl/
Overname verboden!   

8 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een hakken! Knap hoor, dat ze daar op kan lopen :) Vind het verder een prachtig jurkje! Mooie kleur rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er echt geweldig uit!!! Rood staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima zag er geweldig uit! Ze straalde ook helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een heel leuk jurkje en een mooie kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Vivian, wat heb je een mooie collage gemaakt! Super gedaan, groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stom van dat pakketje.. niet leuk zoiets.
  Máxima zag er heel mooi uit! Rood staat haar geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'k Vind dit jurkje van Máxima zo helemaal een toppertje! Mooie kleur en zo leuk met die pofmouwtjes en de lengte van het jurkje zo mooi, ja moet ze vaker dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stom dat mensen denken dat zoiets om een pakketje weg te zetten leuk is...
  Maxima zag er echt super mooi uit! Dat rood staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen