Overig nieuws - voor en na het drama | De Oranjes

maandag 4 mei 2009

Overig nieuws - voor en na het drama

Willem-Alexander ontvangt toekomstwaaier


Woensdag 29 april nam Kroonprins Willem-Alexander het 1e exemplaar van de ideeënwaaier ‘Maak ons Land’ in ontvangst.
Deze ‘waaier’ bevat ideeën hoe Nederland er in de toekomst uit zou moeten zien. T.z.t kan Koningin Amalia dan bekend maken of de ideeënwaaier klopte of niet.


Foto: KLIK


Constantijn reikt World Press Photo 2008 uit


Samen met zijn vrouw Laurentien kwam Prins Constantijn zondag in Amsterdam om daar de World Press Photo 2008 uit te reiken.


De beste persfoto van vorig jaar is gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Anthony Suau. De foto toont een politieagent die met getrokken wapen een huis doorzoekt waarvan de bewoners zijn uitgezet. Door de kredietcrisis konden zij de hypotheek niet meer betalen.


Constantijn was de eerste van de Oranjes die een officiële activiteit had na het Koninginendag-drama, hij nam daarom ook uitgebreid de tijd om vragen van de pers te beantwoorden, en als het aan Constantijn ligt moet de opzet van Koninginnedag niet verdwijnen. Hij wil dat het open karakter van die dag blijft, waar hij helemaal gelijk in heeft!


Screenshots:Foto’s: Constantijn en Laurentien beantwoorden vragen - Constantijn..nog erg aangeslagen - Met de winnaar van de World Press Photo 2008


Buitenlands bijzonder Royal nieuws:


Het Deense Koningshuis heeft er weer een prinsje bij!


Prinses Marie , de echtgenote van Prins Joachim is zondagnacht bevallen van een zoon. De baby weegt drie kilogram en was bij de geboorte 49 centimeter. Hij is de zevende in de rij van troonopvolgers.
Hoe het jongetje heet zal pas bekend gemaakt worden bij zijn doop. Tot die tijd moeten zijn oudere halfbroertjes zijn naam – als zij hem al wel mogen weten- dus fluisterend binnen de paleismuren houden.


Bij het ziekenhuis stond vader Joachim de pers te woord:KLIK


(Normaal gesproken worden hier geen Buitenlandse Koninklijke nieuwtjes geplaatst. Dit is uitzonderlijk voor bijzondere gebeurtenissen zoals: verlovingen, huwelijken, geboortes en overlijden.)


De dodenherdenking van vanavond krijgt - zoals ieder jaar- een log apart.

6 opmerkingen:

 1. wat leuk voor marie! hartelijk gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd erg leuk weer een jongen!Gefeliciteerd Joachim en Marie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het erg goed om te zien dat er naast alle vreselijke berichten van afgelopen donderdag toch nog goed nieuws is! Gefeliciteerd en ik hoop dat we het jongetje snel zullen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Marie en Joachim met jullie zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, weer een jongetje voor de Denen, Isabella krijgt het nog moeilijk als de enige meid in de familie, die zal voor haar plaatsje moeten knokken, maar met haar karakter komt dat vast goed!
  Ben benieuwd hoe het jongetje eruit ziet en wat zijn namen zijn, maar op dat laatste zullen we nog wel even moeten wachten... Wat zullen zijn ouders en grote broers trots zijn, wat een leuk nieuws!
  Goed van Constantijn dat hij over het drama sprak en geweldig dat hij de feestdag wil behouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prinses Louise8 mei 2009 om 10:53

  Feest bij de Denen! Leuk hoor, weer een prinsje geboren! Veel enthousiast publiek bij z'n uittocht uit 't ziekenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen