Herdenkingsdienst Koninginnedag-drama | De Oranjes

zaterdag 9 mei 2009

Herdenkingsdienst Koninginnedag-drama

Vanavond zijn in de Schouwburg Orpheus in Apeldoorn de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag herdacht. Onder de genodigden waaronder hulpverleners, nabestaanden en slachtoffers waren Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet aanwezig.


Voorafgaand aan de dienst spraken zij achter gesloten deuren met de nabestaanden en slachtoffers. Het Apeldoornse publiek kon de dienst op een groot scherm op het Marktplein volgen, dat deden zo’n 5000 mensen, de rest van Apeldoorn keek – net als een groot aantal andere Nederlanders- naar de heftige herdenkingsdienst op televisie. Er werden toespraken gehouden door een dochter van een gewonde vrouw, premier Jan Peter Balkenende en de burgemeester van Apeldoorn. Tussen de woorden door, werd er muziek gespeeld. Op het podium stonden 6 kaarsen met de namen van de overledenen. Aan het einde van de herdenking werden 2 minuten stilte gehouden, gevolgd door het Wilhelmus.


Screenshots:Fotoserie: KLIK


Laat in de avond werd bekend dat een 46-jarige vrouw die in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, overleden is. Dit is – met de dader meegeteld- het 8e slachtoffer die het niet heeft overleeft. Haar 14-jarige dochter die ook gewond was, mocht gisteren het ziekenhuis verlaten, maar zonder moeder..

10 opmerkingen:

 1. Het was een indrukwekkende plechtigheid en ja weer een slachtoffer die het niet heeft overleefd. Ik wens iedereen veel kracht en steun toe om dit verlies te kunnen dragen. En dit geldt ook voor de ouders en familie leden van de dader. Met de dader zelf heb ik geen medelijden, maar zijn familie alle sterkte toegewenst. Het zal je zoon maar zijn die deze slachtoffers op zijn geweten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kopfoto he je er weer opstaan. Wat er is gebeurd is verschrikkelijk, maar het leven gaat gewoon door............. en dat is maar goed ook. nogmaals veel sterkte voor de slachtoffers en hun familieleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een mooie herdenking. Ik schoot zelf alleen ook vol tijdens de toespraken en het zien dat Máxima huilde...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het was een hele mooie en ontroerende herdenking...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat erg dat er na de mooie herdenkingsdienst nog een dode te betreuren is. Hopelijk heeft de familie tijdens de herdenkingsdienst al een beetje afscheid kunnen nemen, misschien wisten ze dat het einde eraan zat te komen... WE zullen nooit weten hoe ernstig deze vrouw eraan toe was. Wat erg dat het meisje vanaf de dag dat ze het ziekenhuis zelf mocht verlaten haar moeder al gelijk moet missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Wat erg voor die dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontroerende foto's, ze zijn zichtbaar betrokken.
  (Super kopfoto;))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel mijn hart gaat uit naar het arme kind dat haar moeder moet missen.
  ik wens haar alle sterkte die ze nodig heeft om dit verdriet te boven te komen.
  natuurlijk ook alle andere families heel veel sterkte met dit drama.
  het is jammer dat de dader er niet meer is want het is een laffe daad.
  spring van een brug wanneer je levensmoe bent, maar sleep geen andere onschuldige mensen de dood in die nog wel met veel plezier in het leven stonden.
  wij zijn verbijsterd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat ze hierbij aanwezig waren! Het was een indrukwekkende dienst, vooral de toespraak van de dochter van een slachtoffer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend erg he, zo wrang allemaal. Een mooi dienst! En wat leeft het koninklijkhuis mee met de slachtoffers en nabestaanden. Heb daar veel respect voor.

  BeantwoordenVerwijderen