Staatsbezoek Chili aan Nederland - dag 1 | De Oranjes

maandag 25 mei 2009

Staatsbezoek Chili aan Nederland - dag 1


De 1e dag van het Staatsbezoek van de president van Chili aan ons land begon met een welkomstceremonieel bij Paleis Noordeinde. Natuurlijk was mevrouw Michelle Bachelet niet ineens aan de achterzijde van paleis Noordeinde, haar eerste voet op de Nederlandse bodem vandaag, zette ze al op Rotterdam Airport.’S Middags had de President een ontmoeting met voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer achter gesloten kamerdeuren , en hield ze later vanmiddag – in aanwezigheid van Koningin Beatrix en Prinses Máxima- een toespraak op de Universiteit in Leiden. Ook was er voor de vrouwelijke president nog een verrassing: ze kreeg een Oranje-penning, dat is een onderscheiding voor personen van hoog maatschappelijk niveau.


Fotoserie ochtend en middag: KLIK


Vanavond vond er traditiegetrouw een Staatsbanket plaats in Paleis Noordeinde, ook werden er weer Statiefoto’s gemaakt. Onze oranje prins ontbreekt, want die is tot en met donderdag in Bulgarije. Tijdens het Staatsbanket werden wederom toespraken voorgelezen.


Koningin Beatrix begon haar toespraak met de volgende woorden:
"Gaarne heet ik U welkom in Nederland en in ons midden. Uw bezoek roept levendige en aangename herinneringen op aan het staatsbezoek dat ik, in gezelschap van Prins Alexander en Prinses Máxima, in 2003 aan Chili heb gebracht. Wij zijn toen met grote hartelijkheid ontvangen. Bovendien hebben mijn zoon en schoondochter in februari van dit jaar Uw land bezocht in het kader van het wetenschappelijk poolonderzoek in Antarctica. Voor de hulp en vriendschap van uw landgenoten die zij daarbij hebben mogen ondervinden zijn zij zeer dankbaar. Het verheugt mij des te meer U, als vertegenwoordiger van het land dat ons zoveel gastvrijheid heeft geboden, hier nu van harte te kunnen verwelkomen."


Lees de hele toespraak: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=29327
(Foto's: Presidentia.cl)

6 opmerkingen:

 1. Hele mooie foto's van de eerste dag van het staastbezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooie foto's. In Leiden ben ik geweest. We moesten alleen wegens beveilinging aan de overkant van de gracht staan dus we zagen weinig...:(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! De royals zagen er mooi uit! Vooral tijdens het banket vond ik de prinsessen en de koningin er mooi uitzien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hele mooie foto's! ze zagen er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's, van de staasiefoto's

  BeantwoordenVerwijderen