Oranje nieuws - 5 mei 2009 | De Oranjes

dinsdag 5 mei 2009

Oranje nieuws - 5 mei 2009

Willem-Alexander en Máxima bezoeken nabestaanden en plek van het drama


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezochten vandaag vier families van mensen die een dierbare hebben verloren bij de aanslag op Koninginnedag.


Afgelopen weekend bezochten verschillende leden van het Koningshuis al de slachtoffers die in het ziekenhuis liggen, en vandaag dus toonden Willem-Alexander en Máxima hun medeleven met de nabestaanden. Ook brachten de Prins en Prinses vanmiddag nog een bezoek aan de gedenkplek in Apeldoorn voor de slachtoffers.


Foto's: KLIK
Koningin bij Bevrijdingsconcert op de Amstel


Koningin Beatrix was vanavond bij het jaarlijkse bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam. Net als bij dodenherdenking was de omgeving van het concert vanavond ook extra beveiligd.
Koningin Beatrix – in het gezelschap van o.a. Jan Peter Balkenende- genoot net als voorgaande jaren weer van de muziek – en zang optredens in de categorie: klassiek. Even na tien uur vertrok de Koningin in een boot over de Amstel, en sloot hiermee Bevrijdingsdag af.(Screenshots)

9 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat ze dit hebben gedaan! Zal voor henzelf ook niet makkelijk geweest zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, inderdaad mooi van hen dat ze dit hebben gedaan ! Ook goed dat de koningin haar activiteiten niet vermindert door deze vreselijke gebeurtenis !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de Koningin erbij was!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moedig dat WA en Maxima de plek des onheils nog een keer gingen bezoeken... WEl goed dat ze met de nabestaanden hebben gesproken! Super dat het amsterdamse publiek gisteren nogmaals voor Beatrix applaudiseerde!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sympathiek van Màxima en WA dat ze de slachtoffers en nabestaanden bezochten!Bij Beatrix kan er gelukkig weeral een klein lachje vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geweldig dat onze koninklijke familie zich zo betrekt bij de slachtoffers het hun familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super dat ze de ramp plek bezocht hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prinses Louise8 mei 2009 om 10:50

  Zo mooi dat de koninklijke familie meeleeft met nabestaanden en gewonden van de koninginnedagtragedie. Het applaus op de Dam was hartverwarmend en waardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prinses Louise8 mei 2009 om 18:23

  ...mag dit bericht even hier? Hoera voor je nieuwe kopfoto!! De vorige was ook sweet maar een verandering op z'n tijd is toch leuk hé! 'k Vind 'm heeel mooi! de kleuren lopen zo mooi in elkaar over en 't doet m'n hart goed dat ook Margriet en Pieter een plaatsje hebben gekregen :clap:

  BeantwoordenVerwijderen