Oranje nieuws - 13 mei 2009 | De Oranjes

donderdag 14 mei 2009

Oranje nieuws - 13 mei 2009

Koningin opent Art Amsterdam
…en koopt kunst

Koningin Beatrix opende vandaag in de RAI de 25e editie van de kunstbeurs Art in Amsterdam.
Ze sprak met galeriehouders en kocht kunst van kunstenares Huibertje Kant. Een 25 cm. Hoge massief aluminium beeldje t.w.v. 2500 euro. De koningin nam verder uitgebreid de tijd om naar alle kunstwerken te kijken, ze is niet voor niks kunstliefhebster.Foto's: © Robby  Hiel
Overname verboden!


Virtuele tentoonstelling Juliana


Op de site van het Koninklijk Huis is een selectie te zien van de objecten die worden getoond in Paleis Het Loo Nationaal Museum ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Koningin Juliana. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 30 augustus en is in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief en de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau tot stand gekomen.
Voor deze tentoonstelling, die uit twee delen bestaat, zijn meer dan 100 objecten uit de Koninklijke Verzamelingen in bruikleen gegeven. Het eerste deel van de tentoonstelling,´Juliana, een wandeling door haar leven´, geeft een indruk van het leven van de Koningin aan de hand van objecten, kleding, archiefstukken, boekbanden en foto´s. Het tweede deel geeft een beeld van het 'officiële gezicht' van de Koningin door middel van geschilderde en getekende portretten, borstbeelden, penningen, munten, foto´s en ontwerpen voor postzegels.


Bron: RVDBekijk hier de tentoonstelling: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=minazintra:41941


Willem-Alexander en Máxima op bezoek bij familie 8e slachtoffer Koninginnedagdrama


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben vandaag de familie bezocht van he 8e overleden slachtoffer van het Koninginnedag-drama.
Na afloop van het bezoek zei een broer van de overleden vrouw: “We zijn erg blij met hun betrokkenheid. Ze hebben niet alleen naar onze verhalen geluisterd, maar ook verteld hoe ze het drama zelf beleefd hebben.” Morgen vind de uitvaart plaats van de 46-jarige vrouw – die docente Engels was op het Middelbaar onderwijs- de Koninklijke familie geeft – net als bij de uitvaarten van de andere zes slachtoffers- een bloemstuk.

1 opmerking:

  1. De tentoonstelling is erg mooi. Ik ben er pas geweest. Het is overigens wel een heel raar idee als je bij en in het paleis loopt. Of je wilt of niet... je denkt toch telkens terug aan dat drama van 30 april.

    BeantwoordenVerwijderen