Appeltjes van Oranje 2009 | De Oranjes

woensdag 13 mei 2009

Appeltjes van Oranje 2009

In een rok van Oranje, reikte prinses Máxima vanmiddag de Appeltjes van Oranje 2009 uit. In Paleis Noordeinde , onder toeziend oog van prins Willem-Alexander en koningin Beatrix hield Máxima een toespraak en gaf de winnende ‘projecten’ het Appeltje van Oranje, wat ontworpen en gemaakt is door de Koningin.


Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. De drie winnende projecten dienen als voorbeeld voor andere organisaties. De Appeltjes zijn dit jaar toegekend aan de 'Ruilwinkel' uit Goes, 'Levensboeken' uit Den Haag en aan Stichting Project uit Bonaire. Naast het appeltje, zit er nog een geldbedrag aan vast van zo’n 15.000 euro. De winnaars gingen traditiegetrouw na afloop van de uitreiking op ‘staatsiefoto’ met Koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.
Ook trad er een heuse 'Streetdance groep' op, nieuwe traditie van de Appeltjes van Oranje?


Fotoserie: KLIK


Quote uit Máxima’s toespraak over het Groeiprogramma van het Oranje Fonds:


Vorig jaar zijn we ook begonnen met het Oranje Fonds Groeiprogramma, een programma waar ik heel blij mee ben. Succesvolle initiatiefnemers van maatschappelijke projecten worden geholpen om te starten in het hele land. Een uniek programma van een jaar met workshops, coaching en kennisoverdracht, met kosteloze inzet van professionals van grote bedrijven. Natuurlijk steunt het Oranje Fonds ook met financiële middelen om de verspreiding echt te realiseren. De eerste negentien sociale ondernemers hebben in december hun groeicertificaat gekregen. Mijn man en ik waren daarbij en we waren echt onder de indruk van deze mensen, hun projecten en hun ambitie. Een paar projecten hebben wij al bezocht. Een paar weken geleden was ik bij het Autismecafé, een organisatie voor en door ouders van kinderen met autisme. De initiatiefneemster vertelde mij dat zij al veel heeft geleerd in het groeiprogramma. Kennisoverdracht, over bijvoorbeeld financiën en communicatie. Maar voor haar was vooral van belang dat ze een netwerk heeft opgebouwd. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij haar ambitie gaat realiseren, om de komende drie jaar twintig autismecafés over heel Nederland op te richten.


Lees de hele toespraak: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=29227 

3 opmerkingen:

 1. Wat zat maximas haar weer prachtig, zo mooi vind ik dat! Haar kleding was ook leuk alleen houd ik persoonlijk niet zo van de hoge rokken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie dat de Royalty en de Royals er weer is. Dat is morgen even langs de winkel. ;)
  Ben je op elk royalblad abonee? Echt leuk zo'n verzameling tijdschriften. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuke kleren en leuke oorbellen! Het haar heeft ze ook erg netjes zitten! :)

  BeantwoordenVerwijderen