Oranje nieuws - 7 en 8 mei 2009 | De Oranjes

vrijdag 8 mei 2009

Oranje nieuws - 7 en 8 mei 2009

Koningin bij “Calvijn en Wij”


Koningin Beatrix woonde donderdag – 7 mei- in de Grote kerk van Dordrecht de opening van de tentoonstelling “Calvijn & Wij” bij.
De opening werd verricht door Ramsey Nasr – hij las ook een speciaal gedicht voor over Calvijn en het calvinisme. Ook dit keer was er applaus van het publiek voor de Koningin , en was er extra beveiliging aanwezig.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Jordi Besemer
Overname verboden!


Willem-Alexander en Máxima opnieuw op bezoek bij nabestaanden
….Zeer betrokken Prins en Prinses!


Donderdag hebben Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima opnieuw een bezoek gebracht aan een nabestaande van een slachtoffer van de aanslag op Koninginnedag. In Enschede bezochten ze een 89-jarige moeder die haar geliefde dochter moet missen.


In de woning waren meer familieleden aanwezig. Over het bezoek van de Prins en Prinses zei een zwager van het slachtoffer: “Mijn schoonmoeder is nog erg aangedaan en besefte nog niet helemaal wat er gebeurde, maar hopelijk zal ze later met een goed gevoel op het koninklijke bezoek kunnen terugkijken. We waren verbonden in verdriet, dat schiep een soort van band. Wat ons nog verder verbond, was de wetenschap dat zij ook slachtoffer hadden kunnen zijn van deze duivelse aanslag.''
Koningin bezoekt Koninklijke Marechaussee op Schiphol


Koningin Beatrix heeft vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.
Tijdens haar bezoek heeft zij zich laten informeren door rechercheurs en medewerkers van de Marechaussee, die werkzaam zijn in het taakveld mensensmokkel en mensenhandel. De Marechaussee op Schiphol is, naast haar taken in het kader van openbare orde en veiligheid, ook belast met recherchetaken zoals bestrijding van migratiecriminaliteit.
Vanavond vind in Apeldoorn een herdenkingsdienst plaats. Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander,Prinses Máxima, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet zijn hierbij aanwezig. De dienst wordt ook op tv uitgezonden, vanaf 20.25 uur op Nederland 1, en vanaf 19.30 uur op RTL 4.

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat de koninklijke familie zo meeleeft!Vanavond zal voor hun ook wel moeilijk zijn.Mooie kopfoto heb je zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd heel fijn! Even antwoord op je reactie op mijn site. Eigenlijk weet ik ook niet wat de cijfers betekenen, maar mijn hulp Annelien heeft het geplaatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je nieuwe kopfoto is erg mooi vind ik! Zelf gemaakt? complimenten! Super dat Beatrix weer applaus kreeg, mooie oogschaduw heeft ze op! Goed dat WA en Maxima nog ene keer langs gingen, ik ben erg benieuwd naar vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een meelevende koninklijke familie....
  een mooie kopfoto heb je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat Willem-Alexander en Maxima weer een keer op bezoek zijn geweest. Daaruit blijkt wel dat ze heel erg meeleven!
  Wat een supermooie kopfoto heb je. Complimenten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Vivian,
  Bedankt voor je leuke berichtje in mijn gastenboek.
  Erg dat wat er is gebeurd met Koninginnedag.
  Ik vond het heel mooi dat op dodenherdenking het publiek op de dam zo´n geweldig applaus naar Beatrix gaf, een groot teken van steun!
  Groetjes Wills

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laten we stil staan bij 30 april 2009 dit mag men niet vergeten en laten we stil staan bij de koningkijke familie die hebben ook onze steun nodig als ik de gezichten zie gaat er heel wat door je heen en als er een verdiend om koningin te worden van nederland is dat prinses MAXIMA wel
  laten we elkaar daarvoor hard maken en het koninghuis steunen het moet behouden blijven.

  BeantwoordenVerwijderen