Oranje nieuws - 20 januari 2009 | De Oranjes

dinsdag 20 januari 2009

Oranje nieuws - 20 januari 2009

Koningin Beatrix en premier Balkenende feliciteren president Barack Obama


Het zal niemand ontgaan zijn, sinds enkele uren is Barack Obama officieel president van de Verenigde Staten! Ook koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende hebben hem gefeliciteerd. Koningin Beatrix stuurde een telegram en Jan Peter een brief:


Premier Jan Peter Balkenende feliciteerde de nieuwe Amerikaanse president per brief. Balkenende ziet uit naar samenwerking met president Barack Obama en hoopt hem snel te ontmoeten, zo verklaarde hij vlak na Obama's inauguratie in Washington. ,,Ik denk dat we vandaag allemaal iets voelen van het geweldige enthousiasme en de positieve energie die president Obama in de Verenigde Staten en daarbuiten losmaakt'', zei de premier op een bijeenkomst van ondernemers in Zwolle. ,,Ook vandaag was de boodschap inspirerend. Ik hoop hem snel persoonlijk te ontmoeten en ik zie er naar uit om met hem samen te werken. Dat heb ik ook in de felicitatiebrief aan hem geschreven.''


Koningin doopt politieschip


Vandaag heeft koningin Beatrix een doop verricht van een schip in Gorinchem. Het rood-wit-blauw lintje werd doorgeknipt door de koningin waardoor de fles champagne tegen het schip aanknalde. Tegelijkertijd werden er ballonnen vrijgelaten. De P99 is de laatste in een serie van tien nieuwe vaartuigen die aan het KLPD zijn geleverd. Bij het ontwerp van deze schepen is veel aandacht besteed aan verlaging van het gewicht ten opzichte van eerdere patrouilleboten. Het doel hiervan is een efficiënter schip te krijgen met kleinere motoren, dat niet alleen goedkoper is in aanschaf, maar gedurende de levensduur veel minder brandstof zal verbruiken. Het nieuwe patrouillevaartuig is bestemd voor de groep Gorinchem van de unit Rivieren West van de Dienst Waterpolitie.


Fotoserie: 15 foto's

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's van een stralende koningin. Ze ziet er echt tiptop uit. Daar kan Maxima een voorbeeld aan nemen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jet, ik vind anders dat Maxima er de laatste dagen ook tiptop en stralend uitziet hoor, kan niet beter!!
    @ Vivian, mooie log weer, ook Beatrix was weer prachtig, die paarse hoed vind ik echt super!!

    BeantwoordenVerwijderen