Oranje nieuws - 21 januari 2009 | De Oranjes

woensdag 21 januari 2009

Oranje nieuws - 21 januari 2009

Laurentien ,Margriet en Pieter lezen kinders voor
Nationale voorleesdagen gaan weer van start..


Prinses Laurentien las vanochtend een boek voor aan een selectie kindjes in de Centrale bibliotheek in Den Haag. Het boek heet ‘ Anton kan toveren’ en is uitgeroepen als Prentenboek van het jaar 2009. Het voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, die na het ‘ontbijt’ van start gaan. Op de komst van de prinses hadden de kinders zich voorbereid, sommige van hen hadden een kroontje opgezet.


Foto’s: 'Mamma' leest voor - 'En weet je wat er toen gebeurde...?' - Kijk, dat is veel interessanter dan dit boek, prinses! - 'Ik heb dan wel een kroontje op, maar dat wil niet zeggen dat ik naar prinses Laurentien ga luisteren!' 


Ook prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven lazen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt! Margriet ging naar OBS Beekbergen en las voor uit ‘Het Deegmannetje’ Pieter ging naar een christelijke basisschool toe en las daar voor uit ‘Kikker is Kikker’ Foto's: KLIK


Koningin bezoekt ziekenhuis Harderwijk


Koningin2a Vanmiddag bracht koningin Beatrix een bezoek aan het ziekenhuis in Harderwijk. (niet voor zichzelf, ze heeft wel een ontstoken polsgewricht maar laat dan behandelen in een Haags ziekenhuis) Maar het bezoek stond in het teken van innovatie in de zorg. Innovatieve toepassingen in de zorg zijn nodig. Slimme innovaties kunnen werkprocessen verbeteren, de kwaliteit verhogen, samenwerking in de zorgketen bevorderen en de zorgsector aantrekkelijker maken om in te werken. Ook kunnen innovaties bijdragen aan de zelfredzaamheid van patiënten, zodat zij minder vaak een beroep op de zorg hoeven te doen.


Foto's: In het gangpad - Uitleg krijgen


Margriet opent bio beurs


Prinses Margriet had na het voorlezen nog een activiteit, ’s middags opende ze in de ijsselhallen in Zwolle de zogeheten ‘BioVak 09’ Dat is een vakbeurs voor de biologische sector voor dit jaar. De prinses moest wat bakstenen op een ronde plaat leggen, en bekeek wat koeien. Tijdens de beurs, die plaatsvindt op 21 en 22 januari, worden onder andere innovaties getoond op het gebied van klimaatneutraal produceren in de land- en tuinbouw. Er vinden presentaties en diverse workshops plaats over de verbinding van de landbouw met de samenleving, de boer als beheerder van natuur en landschap, nieuwe vormen van financiering en mogelijkheden voor omschakeling naar duurzame en biologische landbouw. Het vakblad EKOLAND reikt tijdens de beurs haar jaarlijkse Innovatieprijs uit.


Fotoserie:KLIKFoto's met dank aan: Weblog  Zwolle, http://www.weblogzwolle.nl/content/view/10286/1/


Overname verboden!

9 opmerkingen:

 1. Leuk hoe spontaan Laurentien altijd naar de kinderen lijkt! Ik vind dat ze er erg leuk uitzag! Beterschap Vivian!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat we Laurentien weer zagen! Beterschap Vivian!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap Vivian! Ook al te pakken, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt leuk om Laurentien met kinderen te zien, elke prinses eigenlijk :).
  Haar outfit vind ik mooi, maar dan zonder die laarzen. De oorbellen dat ze droeg lijken op die van Maxima bij de laatste keer dat ze die jas droeg van Oscar de la renta.
  Veel beterschap Vivian !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Laurentien kan echt heel goed voorlezen! Ook namens mij, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap!
  Leuke foto's, Laurentien kan inderdaad goed voorlezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke foto's! laurentien ziet er leuk uit!
  leuk hoe ze dat voorlezen doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ...leuke foto's van margriet bij de bio-beurs! Al ben ik meer van de mantelpakjes bij Margriet, ik vind haar er smaakvol uitzien, heel mooie jas ook!

  BeantwoordenVerwijderen