Programma: bezoek Willem-Alexander en Máxima aan Oman en Verenigde Arabische Emiraten | De Oranjes

woensdag 14 januari 2009

Programma: bezoek Willem-Alexander en Máxima aan Oman en Verenigde Arabische Emiraten


Vanaf morgen - donderdag, t/m dinsdag 20 januari brengen prins Willlem-Alexander en prinses Máxima een bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Zie ook:http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/01/reislustige-pri.html


Het programma in hoofdlijnen:


Donderdag 15 januari Muscat, Oman


- Aankomst, welkomstceremonie (’s avonds).


Vrijdag 16 januari Sohar, Oman


- Bezoek aan het internationaal havenbedrijf van Sohar, een 50-50% joint venture van de regering van Oman en de haven van Rotterdam.
- Bezoek aan en opening door Prins van Oranje van het International Maritime College of Oman, waar het Scheepvaart en Transport College Rotterdam bij betrokken is.


Zaterdag 17 januari Muscat, Oman


- Bezoek aan Petroleum Development Oman (PDO), waar Shell voor 34% aandeelhouder is. Bij het bezoek ligt de nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
- Bezoek aan AMIDEAST, een job-readyness programma voor vrouwen, dat wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Oman.
- Rondetafelgesprek met ministers over onder andere de bilaterale economische relatie, duurzame ontwikkeling en onderwijs.
- Receptie met Nederlandse gemeenschap in Oman en Omaanse ondernemers.
- Audiëntie en diner bij Sultan Qaboos bin Said al-Said (tevens minister-president).


Zondag 18 januari Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten (VAE)


- Aankomst, welkomstceremonie.
- Prins van Oranje en staatssecretaris Heemskerk wonen seminar ‘Creating a sustainable water chain in a dense coastal zone’ bij, georganiseerd door het Netherlands - Gulf Water Partnership en het Environment Agency.
- Prinses Máxima spreekt met succesvolle vrouwen uit het bedrijfsleven van VAE, over de positie van vrouwen.
- Bijwonen workshop van de Abu Dhabi Urban Planning Council en het Nederlands Architectuur Instituut, in aanwezigheid van o.a. Rem Koolhaas, over ‘de stad van de toekomst’.
- Prins van Oranje en staatssecretaris Heemskerk ontmoeten Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president van Abu Dhabi, en Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi.
- Prinses Máxima ontmoet Sjeika Fatima en Sjeika Salama, de moeder en de echtgenote van de kroonprins.
- Informeel bezoek aan de woestijn van Abu Dhabi en kennismaking met traditionele cultuur, aangeboden door kroonprins Sjeik Mohammed.
- Rondetafelgesprek, mede georganiseerd door VNO, met CEO’s uit Nederland en VAE.
- Receptie met CEO’s, afvaardiging uit het bedrijfsleven en de overheid.


Maandag 19 januari Abu Dhabi en Dubai, VAE


- Bezoek aan de Moskee Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan.
- Openingstoespraak Prins van Oranje van de World Future Energy Summit (WFES), waar Nederland met zo’n 30 bedrijven vertegenwoordigd is.
- Opening van het Holland Paviljoen, waar Nederland zich presenteert als land dat sterk is in duurzame energie, duurzaam bouwen en duurzaam leven.
- Prins van Oranje en staatssecretaris Heemskerk ontmoeten Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president, minister-president, minister van Defensie en heerser van Dubai.
- Prinses Máxima ontmoet Prinses Haya, echtgenote van Sjeik Mohammed (en dochter van wijlen Koning Husein van Jordanië).
- Ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in de VAE en de Nederlandse bedrijfsdelegatie die aanwezig is bij WFES.


Dinsdag 20 januari Dubai, VAE


- Bezoek aan Dubai Port World (DP World), presentatie over de ontwikkeling van het havengebied en gesprek over de samenwerking tussen Dubai/VAE en Nederland.
- Lunchgesprek met banken en investeerders uit Nederland en de VAE.

8 opmerkingen:

 1. Handig dat je het allemaal online zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik ben vooral benieuwd naar de outfits!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zo erg benieuwd naar de foto's en hoe Máxima er elke keer uitziet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze hebben het wel druk!!!
  ik ben heel benieuwd naar de kleding van maxima!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben nu al heel benieuwd naar al de foto's en wat de royals aan zullen hebben. En natuurlijk ook hoe Maxima's haren eruit zullen zien. Wat zullen ze hun kinderen missen al die dagen dat ze weg zijn. En de kindjes missen natuurlijk hun papa en mama heel erg denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen