Over 'royalfanVivian' | De Oranjes

zaterdag 3 januari 2009

Over 'royalfanVivian'

Royalfan achter de schermen:2006_3Ik, Vivian (5 juni 1990) begon de liefde voor het Koningshuis te ontwikkelen na de verloving van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Ik volgde sindsdien de Koninklijke nieuwtjes goed via krant en tv, maar hield nog geen plakboek of iets dergelijks bij. Pas rond de geboorte van prinses Amalia (7 december 2003) behield ik de krantenartikelen en van de prachtige foto’s uit de ‘roddelbladen’ maakte ik een collage die enkele A4 papieren groot is- later volgde nog veel meer collages en posters waardoor ik een leuk ‘behang’ heb op de muren van m’n slaapkamer. Toen is m’n hobby steeds serieuzer geworden en op een gegeven moment kon ik me echt Oranjefan noemen. Mijn verzameling bestaat inmiddels uit tientallen boeken , tijdschriften, mokken etc. Ter gelegenheid van Amalia’s 1e verjaardag had ik een kaartje gestuurd. In december 2004 ontving ik dus mijn allereerste bedankkaartje, dat vond ik wel zo leuk dat ik al gauw naar alle Nederlandse prinsen en prinsessen kaarten en brieven ging sturen. In 2005 kwam ik er eindelijk achter dat op internet toch wel heel veel info over Koninklijke families te vinden is, toen maakte ik ook ‘kennis’ met de andere Koninklijke families op de wereld. Na wat speurwerk kwam ik steeds achter meer adressen waardoor ik ook naar de Buitenlandse Koningshuizen verjaardagskaarten e.d. begon te sturen. Mijn verzameling aan Koninklijke post stapelt zich sindsdien als een gek op. Enkele naderende ontploffende mappen zijn hier het resultaat van. Buitenshuis heeft mijn hobby nog minder ervaring. Omdat ik in Zeeland woon heb ik de pech dat ik niet veel Oranjes zie. Het is zeer zeldzaam dat hier een Oranje komt.

Toch wordt mijn lijstje van Koninklijke momenten steeds groter:

Juli 1997: Bezoek aan Paleis het Loo
Augustus 2005: Bezoek aan Paleis het Loo, en Paleis Soestdijk aan de voorkant gezien
Mei 2006: Koningin Beatrix, Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander in Middelburg (Four Freedom Awards)
Maart 2007: Koningin Beatrix in Vlissingen (Opening Ruyterjaar)
Mei 2008: Koningin Beatrix en Prinses Máxima in Middelburg (Four Freedom Awards)
Oktober 2008: Prinses Laurentien in Vlissingen (Werkbezoek laaggeletterdheid)
Maart 2009: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Middelburg (Polar Year)
April 2009: Koningin Beatrix in Wilhelminadorp (200-jarig bestaan Maatschap Wilhelminapolder)
Augustus 2009: Bezoek aan Paleis Soestdijk
September 2009: Prinses Margriet in Middelburg ( 400 jaar betrekkingen tussen VS en Nederland)
Oktober 2009: Prinses Margriet in Nieuwdorp (Opening Bevrijdingsmuseum)
Februari 2010: Prinses Máxima in Vlissingen (Bedrijvenbezoek Microstarter)
April 2010: Koningin Beatrix,Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prof.mr Pieter van Vollenhoven, Prinses Margriet, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris , Prinses Aimée (Koninginnedag in Middelburg)
Mei 2010: Prins Willem-Alexander in Goes (Bezoek aan de Ruilwinkel)
Mei 2010: Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander in Middelburg (Uitreiking Four Freedom Awards)


Handen geschut met:

Prinses Máxima (2x)
Prins Willem-Alexander ( 1x)
Prinses Laurentien (1x)
Prins Pieter-Christiaan (1x)


Opmerkelijk:

- Tijdens Koninginnedag 2010 gaf Prinses Máxima een compliment over 'de leuke attributen' (Oranje broche, parels e.d.)
- Prinses Máxima's bezoek aan Vlissingen in februari 2010 was tot nu toe mijn bijzonderste dag, omdat ik haar toen drie keer in bijna 2 uur tijd gezien heb. Omdat ik toen ook een hand kreeg, én op het laatst ongeveer tegen haar aan stond en close-up foto's maakte, blijft deze dag extra bijzonder.Over de website

In augustus 2005 ben ik begonnen met de weblog. Dit meer uit verveling, en in eerste instantie om voor mezelf een soort overzicht te maken aan nieuws en foto’s. Aan publiek had ik totaal niet gedacht en dat had ik uiteraard ook helemaal niet verwacht. Toen er een reactie op een logje kwam heb ik me dus ook echt afgevraagd hoe deze persoon op mijn weblog terecht was gekomen. Daarnaast begon ik het steeds leuker te vinden een weblog bij te houden over de Oranjes en toen het een beetje begon te lopen qua bezoekers ben ik met extra’s zoals quizzen en thema’s begonnen- die vandaag de dag nog steeds bestaan. Ook in mijn e-mail werd het steeds drukker, regelmatig ontving en ontvang ik vragen over de Koninklijke familie, door royalfans, maar soms ook door een tijdschrift.

Mijn weblog verschijnt - soms met, soms zonder mij erbij- in de media (zie zijbalk links onderaan om de artikelen te bekijken):

- Troskompas (2006)
- Vorsten (2007)
-Panorama (2007)
-Helder (2009)
- Girlz (2009)
- PZC blog (2010)
- Elsevier (2010)
- PZC krant - bijlage (2010)


Favorieten:


Eigenlijk de voltallige Nederlandse Koninklijke familie vind ik interessant, evenals de personen uit de historie van deze familie. Uit buitenlandse Koningshuizen heb ik de volgende favorieten: Prins Laurent van België, prinses Haya (mede door haar mooie fotokaart met echte handtekening die ik van haar kreeg), en het Monegaskische Vorstendom. Al trekt ieder Koningshuis mijn interesse op zich wel hoor..
Zwangerschappen van prinsessen vind ik ook altijd een leuke spannende periode, als het prinsje of prinsesje geboren is eet ik ook beschuit met muisjes.

Wat heb ik met de geschiedenis van de Oranjes?

Soms wordt ik gek door steeds opnieuw artikelen in Koninklijke tijdschriften te lezen over kleding van prinsessen en de jonge generatie royals. Uiteraard is dat waar ik fan van ben, maar het heden verveeld me een beetje, de historie van de Oranjes vind ik vele malen interessanter, mijn favoriete Koningin is Juliana, heb dan ook heel wat boeken van haar, en ik kan erg genieten van de oude foto’s uit de jeugd van Beatrix en haar zusjes. Daarom heb ik dat ook toegepast in mijn website en luidt de omschrijving: ‘De site over het heden en verleden van de Oranjes.’

Heb ik naast het Koninklijk Huis nog meer hobby’s?

In principe besteed ik de hele dag aan m’n Oranje-hobby, uiteraard kan ik niet altijd achter m’n laptop zitten, maar dan weet ik me wel weer te vermaken met een koninklijk tijdschrift of schrijf ik kaarten naar royals, en op zaterdagavond heb ik altijd even tv: Blauw Bloed. Tijd en plek voor nog een hobby is er dus niet, maar ik speel en knuffel tussendoor regelmatig met mijn kat – die een mooie oranje jas heeft. Hij heet Bas en heb hem sinds de dag voor Koninginnedag (2008).  Ik ben gek op dieren- vooral katten- dus zie ik dat wel als een soort 2e interesse , en verder fotografeer ik graag.

Foto’s kamer:

(hier volgen ooit nog foto’s van mijn overvolle royalfan kamer)

Heb jij nog een vraag over mij? Reageer dan hieronder, en wie weet beantwoord ik ‘m wel op deze pagina.

13 opmerkingen:

 1. Heey Vivian,
  Leuk dat je z'n logje over jezelf hebt gemaakt!
  Ik vond het erg leuk om te lezen!
  Tonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Vivian,
  voor het KRO televisieprogramma In de Schaduw van het nieuws (kijk voor meer info op de website) gaan wij een uitzending besteden aan het koningshuis. We gaan het vooral hebben met royaltydeskundigen over of Koningin Beatrix gaat aftreden of niet. Daarnaast vind ik het leuk om met een koningshuisfan in contact te komen. En toen kwam ik op uw site terecht. Op welk nummer zou u jou kunnen bereiken? Of kunt u mij bellen op: 035-6713577?
  Ik hoop van u te horen.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Adriaens
  verslaggever KRO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Vivian, Wat heb je een supermooie site! Ik ben al heel lang fan van het Oranjehuis, maar sinds ik jou site heb ontdekt ben ik er gewoon aan 'verslaaft'. Maar ik heb een vraagje: Weet je al wanneer je de pagina's van elk familielid apart klaar hebt? Ik kijk er best vaak op maar het is nog steeds onder reconstructie. Geeft niet hoor, maar ik was wel benieuwd wat je daar voor moois van zou gaan maken. Veel succes verder en ik kom vast nog heel vaak kijken! Groeten Jet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedoel: constructie i.p.v. REconstructie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jet,
  Ik vrees dat dat nog even duurt, aangezien ik het nu best druk heb met dingetjes achter de schermen voor m'n weblog.
  Maar er zullen geleidelijk aan pagina's 'ingevuld' worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb bij het leegmaken van mijn ouderlijk huis heel veel oude vorsten en ook veel oude krantenartikelen en boeken gevonden over het koningshuis. Heb je er misschien belangstelling voor. hoor van je

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Charlotte van Binsbergen26 mei 2009 om 18:28

  Beste Vivian,
  Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en volg op dit moment de minor Televisie. Tijdens deze minor maken wij een talkshow voor de Hogeschool. Aankomende uitzending is toegewijdt aan het koningshuis en bevat verschillende pittige stellingen over het koningshuis. Wij zouden het erg leuk vinden als je bij ons in de studio komt meediscussiëren. De opnamens zijn volgende week donderdag 4 juni. Voor meer informatie kun je me mailen: charlotte.van.binsbergen@hva.nl. Ik mail je gelijk mijn telefoonnummer terug!
  groetjes,
  Charlotte van Binsbergen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo,
  Ik wil graag weten wat het adres is om post te sturen naar de van vollenhovens. Want dat klopt toch dat dat een adres adres is als die van Beatrix en de kinderen?
  Mvg,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kunt je post voor de van Vollenhovens gewoon sturen naar Noordeinde, alleen Margriet en Pieter hebben wel een ander postadres:
  H.K.H. Prinses Margriet & Prof. mr. Pieter van Vollenhoven
  Koninklijk Park 23
  7315 AA Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Vivian
  Ik heb je artikel gelezen over royalfan achter de schermen en ik vond het erg interessant. Ik ben ook blij met het adres van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hen je ook het adres van Willem-Alexander en Maxima in wassenaar, stuur dat adres maar naar mijn mailadres en ook graag een foto van jou en je poes Bas
  groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo vivian
  heb jij het adres van Stephan zur lippe en traute ???
  mail je het dan naar mij?
  groetjes Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Vivian,
  Jonker Willem van Nassau la lecq gehuwd met Geertruid Hendriks Mulder hadden geen 4 maar 5 kinderen, Alida van Nassau la Lecq geboren op 1661 te S,Gravenhage en overleden te s,Gravenhage op 09-07-1741, zie www.droogleever.com de familie Droogleever zijn oranjefans zins 1600 en nog veel plezier en sucses met je mooie webpage.
  {Petrus Droogleever

  BeantwoordenVerwijderen
 13. U heeft het waarschijnlijk over de informatie uit deze log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2007/06/deel_3_thema_ba.html
  Bedankt voor de correctie! Zal het wijzigen!

  BeantwoordenVerwijderen