Bezoek aan Oman en de VAE (2) | De Oranjes

zaterdag 17 januari 2009

Bezoek aan Oman en de VAE (2)


Vandaag blijven kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in de stad Muscat waar ze best een vol programma hebben.


De dag begon met een bezoek aan Petroleum Development Oman , waar Shell voor 34% aandeelhouder van is. Bij aankomst kreeg het paar enorme boeketten bloemen aangeboden. Daarna werd een bezoek aan ‘AMIDEAST’ gebracht, dat is een zogenoemd ‘job-readyness’ programma voor vrouwen , en wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Oman. De prins en prinses hielden gesprekken met vrouwen die het programma volgen, daarbij ging het er niet altijd serieus aan toe. Zie foto: http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=9005710&pos=4 


Bezoek_oman_2


Fotoserie: KLIK


Video-fragment:

http://player.nos.nl/nos/media/flash/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm:5-466891

Vanmiddag waren prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij een rondetafelgesprek aan een vierkante tafel.


Foto’s:Lol aan de vierkante tafel Het kroonprinselijk paar en staatssecretaris Heemskerk


Ook was er een receptie waar Máxima en Willem-Alexander de Nederlandse gemeenschap in Oman ontving (Máxima droeg een opvallende jurk die ze in 2002 al eens droeg)


Foto's: Máxima Willem-Alexander en Máxima


Vanavond gingen Willem-Alexander en Máxima op bezoek bij Sultan en tevens minister-president Qaboos Bin Said al-Said van Oman. De prinses was gekleed in een Koninklijke rode mantel, het heeft wel iets magisch , in deze toch al Alladin-achtige omgeving.


Foto’s: Máxima in gesprek met de sultan Hallo Sultan Wandeling Máxima zit een beetje eenzaam, maar voelt zich vast niet zo


Dit was de laatste dag in Oman. Morgen vertekken ze naar de Verenigde Arabische Emiraten.

8 opmerkingen:

 1. Leuke, spontane foto's. Jammer dat Maxima niet wat meer aandacht heeft voor een mooi verzorgd kapsel. Met opgestoken haar is ze een veel mooiere vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk filmpje !
  De avondjurk is schitterend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie avondjurk, Leuke filmpje en Leuke foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...leuke serie,maxima is deze reis erg 'casuel'gekleed, dit in tegenstelling tot andere bezoeken, misschien een tip* misschien is het handig als je tussen de titels van de verschillende foto's en streepje ofzo zet, het is moeilijk om te onderscheiden.

  BeantwoordenVerwijderen