Reislustige prins en prinses | De Oranjes

maandag 12 januari 2009

Reislustige prins en prinses

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben de komende weken weer heel wat af te reizen. Zo brengen ze van 15 tot en met 20 januari een bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. En van 5 tot 9 februari een bezoek aan het National Park in Chili, met een daaropvolgende reis naar Antarctica.


Maxima_bwa_014_4  Het bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten wordt gevoerd i.v.m. versterking van de betrekkingen met beide landen, met nadruk op de economische samenwerking, er worden onder meer gesprekken gevoerd en bedrijven bezocht. Daarnaast is het mogelijk dat Willem-Alexander en Máxima niet allebei hetzelfde programma hebben. De prins zal vooral havens bezoeken en een waterseminar bijwonen, de prinses is met name in het bedrijfsleven te vinden bij vergaderingen/gesprekken over economische ontwikkelingen. De reis eindigt in Dubai, van waaruit ze ook weer tegelijkertijd zullen terugvliegen naar Nederland.
Begin februari stapt het stel weer in het vliegtuig, ze bezoeken eerst Chili (in Zuid-Amerika) Het Torres del Paine National Park wordt dan bezocht. Nationaal park Torres del Paine is een nationaal park in het zuiden van Chili. Het bestaat uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. Het park ligt 112 km ten noorden van Puerto Natales en 312 km ten noorden van Punta Arenas. Ten westen ligt het Nationaal park Bernardo O'Higgens en in het noorden ligt het Nationaal park Los Glaciares in Argentinië. Mogelijk is dus dat kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hun 7e huwelijksverjaardag – 2 februari- door zullen brengen in Argentinië bij de Zorreguieta’s.


Pinguins Op 5 februari stappen Willem-Alexander en Máxima opnieuw in het vliegtuig, nog niet naar huis, maar naar een ijskoude bestemming: Antarctica… Ze doen dit op uitnodiging van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek , officieel staat het bezoek gepland van 6 tot en met 9 februari. Het doel van het bezoek is een beeld te krijgen bij het Nederlands wetenschappelijk poolonderzoek op Antarctica, en een overzicht te krijgen van 20 jaar Nederlands-Britse samenwerking op gebied van Antarticsh onderzoek. Het bezoek van de Prins en Prinses vindt plaats in het kader van het International Polar Year (IPY). Het pooljaar stimuleert internationaal gecoördineerd wetenschappelijk onderzoek en culturele projecten. Kennisoverdracht en een breed publiek bewust maken van het belang van de poolgebieden voor de samenleving is een van de aandachtsgebieden tijdens het IPY.
Er reist geen media mee naar het park in Chili, en het bezoek aan Antartica, daarom is kroonprins Willem-Alexander van plan een weblog bij te houden van deze bezoeken- dit geld niet voor het bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten voor de duidelijkheid.


Nog een reisje..maar wel met wat minder druk, is de vakantie naar Lech, op 16 februari vind daar nog een fotosessie plaats, en daarna kan de vakantie écht beginnen.


(© royalfanvivian, met dank aan RVD,
Foto: Marieke,
royalfotograaf.web-log.nl )

9 opmerkingen:

 1. Oké, ik ben benieuwd naar alle foto's, vooral van Lech:D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan al niet wachten tot ze er zijn om te zien welke garderobe Maxima mee heeft :)!
  Ik denk dat er een foutje staat in je inleiding->5 tot 9 januari?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat reist maar!! zie ik bij de nadere troonopvolgers niet zo, die werken veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. alleen Oman is werk, de rest niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even een reactie op Hannie: Zou je willen ruilen met de koninklijke familie? Altijd in de belangstelling staan en nergens zomaar kunnen lopen zonder dat altijd die pers in de buurt is? Laat ze dan als tegenprestatie ook lekker reizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. er staan ook heel veel priviles tegenover met een zeer royaal inkomen. En de keuze voor het koningsschap is een eigen keuze. W-A kan er ook voor bedanken!!! en kunnen ze rustig in argentinie of afrika wonen, daar hebben ze ook huizen. Afrika is een escape voor als het koningshuis op de schop gaat. Want als het koningshuis in belgie wegvalt, krijg je een domino effect. Dat is bekend. Dat is ook gebeurd toen het koningshuis uit griekenland is verdreven, toen volgde er ook een paar!!

  BeantwoordenVerwijderen