Bezoek aan Oman en de VAE (3) | De Oranjes

zondag 18 januari 2009

Bezoek aan Oman en de VAE (3)


Vanochtend om 8 uur vertrokken kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima vanuit Oman richting de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werden ze om 9 uur verwelkomd op het vliegveld in Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE. Op de rode loper had Willem-Alexander al een gesprek met Sultan Al Jaber, die tevens president is van het bedrijf Masdar. Binnen werd er ook een gesprek met hem gevoerd, Máxima moest echter een paar meter verder apart zitten.


Foto’s: Aankomst Prins Willem-Alexander is in gesprek met Dr Sultan Al Jaber Zittend verder praten Máxima


Zonder prinses Máxima maar met staatssecretaris Heemskerk woonde prins Willem-Alexander vervolgens het seminar ‘Creating a sustainable water chain in a dense coastal zone’ bij, georganiseerd door het Netherlands - Gulf Water Partnership en het Environment Agency. Op datzelfde moment hield Máxima een gesprek met Emirati-vrouwen uit het bedrijfsleven.


Foto: Serieus kijken


Het prinselijk paar bezocht vanochtend ook nog een workshop over ‘de stad van de toekomst’.


Foto: Prins Willem-Alexander geeft Falah Al Ahbabi directeur van Abu Dhabi Urban Planning Counsel een hand.


Vanmiddag brachten prins Willem-Alexander en prinses Máxima een informeel bezoek aan de woestijn van Abu Dhabi dat hun aangeboden werd door kroonprins Sjeik Mohammed. Last van hoogtevrees hebben ze ook niet, want ze stapten zo op een hoge kameel die hen een tocht gaf door de woestijn. Dat leverde uiteraard prachtige foto’s op! Na de tocht met de kameel, poseerde het paar ten slotte nog op een oosters kleedje, en mochten ze een Valk op hun arm laten zitten.


Foto’s:Op de kameel Zo mooi De kameel wil even rusten Willem-Alexander: "Ik vlieg!"  Romantisch! Oosters plaatje Met een valk Máxima met de valk Máxima maakt foto Prins Willem-Alexander achter het stuur van een 4x4 jeep Prins Willem-Alexander probeert de waterpijp


Daarna moest er gewoon weer gewerkt worden en werd er weer een rondetafelgesprek bijgewoond met zakenlieden uit de VAE.


Foto: Klik

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige mooie, sportieve en natuurlijk romantische plaatjes! Ze staan er allebei super mooi op. En ook leuk gekleed.

    BeantwoordenVerwijderen