Prinses Beatrix bij Nationaal Schoolontbijt in Leiden | De Oranjes

maandag 7 november 2016

Prinses Beatrix bij Nationaal Schoolontbijt in Leiden

Na 22 september verscheen Prinses Beatrix niet meer in het openbaar vanwege haar knieoperatie. Vandaag kwam de prinses weer in beeld. Als beschermvrouwe van Jantje Beton was ze aanwezig bij het Nationaal Schoolontbijt. 



Het Nationaal Schoolontbijt kiest ieder jaar een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Om die reden wilde ook Prinses Beatrix graag komen. Ze ondersteunde haar been nog met een stok. Geen saaie zwarte stok, maar een met allerlei kleuren. De aftrap van het Nationaal Schoolontbijt vond dit jaar plaats in de Hortus botanicus in Leiden. Prinses Beatrix schoof bij verschillende ontbijttafels aan, en dronk afwisselend bekertjes melk of een kopje thee. Ook zorgde ze ervoor dat ieder kind een boterham op zijn/haar bord had.


Het ontbijt, dat dit jaar voor de 14e keer georganiseerd werd, heeft als doel kinderen kennis te laten maken met een gezond ontbijt. Vanwege het gekoppelde goede doel Jantje Beton, mochten kinderen na het ontbijt spelen in de Hortus botanicus. Iets waar Prinses Beatrix, die sinds 1980 beschermvrouwe is van deze stichting, natuurlijk heel blij van wordt.

1 opmerking:

  1. Leuk om prinses Beatrix aan het schoolontbijt te zien. En mooie stok :)

    BeantwoordenVerwijderen