Koninklijk gezin bij Formule 1 Dutch Grand Prix | De Oranjes

zondag 5 september 2021

Koninklijk gezin bij Formule 1 Dutch Grand Prix

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en dochters Amalia en Ariane bezochten vandaag de Grand Prix van Zandvoort, dat voor het eerst sinds 36 jaar weer georganiseerd is. Max Verstappen won de race. Voor de start had het gezin al een ontmoeting met hem. 


Zo'n twee uur voor de start van de Dutch Grand Prix ontmoeten het koninklijk gezin en Max Verstappen elkaar in de pitstraat. Zowel Koningin Máxima als de Prinses van Oranje droegen de outfit van de zomerfotosessie. 

De Koning was een dag eerder ook al aanwezig bij de kwalificatie. Hij zag Verstappen toen poleposition pakken voor de race. "Ik heb zeker meegezongen met het volkslied, maar ik heb vooral staan genieten van de passie van alle mensen hier. We hebben een waanzinnige race gezien met een gedroomde winnaar, maar ook een felicitatie aan de Nederlanders die Hamilton hebben gerespecteerd en gewaardeerd voor wat hij kan." Ik moet ook echt zeggen dat dit een waanzinnig sportief evenement is geweest en dat Nederland zich van zijn beste kant heeft laten zien." aldus de Koning. 

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters waren niet de enige aanwezigen van het koningshuis. Prins Bernhard is mede-eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen, en ontbrak dus uiteraard ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten