Koningin Máxima opent Huis van Cultuur en Bestuur gemeente Midden-Groningen | De Oranjes

woensdag 15 september 2021

Koningin Máxima opent Huis van Cultuur en Bestuur gemeente Midden-Groningen

Koningin Máxima opende vandaag in Hoogezand het Huis van Cultuur en Bestuur van de gemeente Midden-Groningen. Hierin zijn de bibliotheek, de muziekschool, theater Kielzog en het gemeentehuis ondergebracht.
Embed from Getty Images
De koningin werd ontvangen door de burgemeester van Midden-Groningen en de commissaris van de koning van de provincie Groningen. Door burgemeester Andriaan Hoogendoorn werd Maxima naar een tafel begeleid waar drie kinderen al een puzzelstuk hadden gelegd in de vorm van een voormalige gemeente. De koningin legde het vierde en laatste stuk, het symbool van het nieuwe gemeentehuis als hart van de gemeente Midden-Groningen.
Na de opening kreeg Koningin Máxima een rondleiding. In de bibliotheek sprak zij met medewerkers en vrijwilligers over het Taalhuis en het e-lab die in de bibliotheek gevestigd zijn. In de huiskamer van het gemeentehuis kreeg zij uitleg over het programma ‘Tijd voor de Toekomst’. Dit programma biedt extra lestijd aan basisschoolleerlingen gericht op talentontwikkeling, welzijn, gezondheid en het verminderen van achterstanden.
Aansluitend bezocht Koningin Máxima de muziekschool, theater Kielzog en de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis. Ter afsluiting sprak zij in het Grand Café met leden van de raadswerkgroep huisvesting, de kinderburgemeester en inwoners van Midden-Groningen over hun ervaringen met het nieuwe pand. Het Huis van Cultuur en Bestuur vervult een centrumfunctie voor alle inwoners die na de herindeling van 2018 deel uitmaken van de nieuwe gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten