Koningin Máxima bij 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties | De Oranjes

zaterdag 25 september 2021

Koningin Máxima bij 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Koningin Máxima, speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA), bezocht van dinsdagavond tot en met donderdagmiddag de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York. De AVVN wordt dit jaar deels fysiek en deels digitaal gehouden. Alle niet plenaire sessies zijn digitaal. Koningin Máxima nam ook deel aan een aantal hiervan. 
Foto: Richard Koek/UNSGA Office

Koningin Máxima bood op donderdag haar UNSGSA-jaarverslag aan aan secretaris-generaal António Guterres. De focus van haar activiteiten lag dit jaar op het belang van goede toegang tot en veilig gebruik van digitale financiële diensten en financiële gezondheid, in het bijzonder de belangrijke rol die zij vervullen in het economisch herstel tijdens en na de COVID-19-pandemie. Het afgelopen jaar heeft zij vrijwel al haar VN-activiteiten digitaal gedaan, waaronder drie VN-landenbezoeken in 2021, Ivoorkust, Togo en Senegal. 

Eveneens donderdag had Koningin Máxima een bijeenkomst met de drie co-voorzitters van de ‘Group of Friends of Financial Inclusion’, een informele groep VN-ambassadeurs van ruim 35 landen die actief bezig zijn met financiële inclusie. De co-voorzitters zijn de ambassadeurs van Indonesië, Peru en Tanzania. 

Verder waren tijdens het verblijf in New York bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van landen waar Koningin Máxima regelmatig mee sprak in het kader van financiële inclusie en met andere samenwerkingspartners. 

                                                                              Foto: Richard Koek/UNSGA Office

Naast het fysieke bezoek houdt Koningin Máxima volgende week dinsdag 28 september een digitale toespraak bij de opening van het evenement Digital Financial Inclusion for Women in Africa: A Path to Recovery, Resilience and Innovation. Koningin Máxima sluit verder op 28 september het openingsprogramma af van het evenement Financing for Development in the Era of COVID-19 and Beyond van de International Labour Organization (ILO).

1 opmerking:

  1. Goed werk wat ze doet en wat zag ze er mooi uit in die bruine jurk en erg leuk, dat recyclen, broekpak van Koningsdag nog een keer uit de kast gehaald. Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen