Boek 'Amalia' op komst mét medewerking van de prinses | De Oranjes

maandag 27 september 2021

Boek 'Amalia' op komst mét medewerking van de prinses

Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Amalia, de Prinses van Oranje, op 7 december heeft schrijver, cabaretier en zangeres Claudia de Breij een persoonlijk boek geschreven op basis van ontmoetingen met de Prinses. Het boek ‘Amalia’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim en verschijnt half november. Het is op dit moment helaas nog niet te reserveren. 
Amalia op haar paard Mojito. Foto: Martijn Beekman/RVD


Voor het boek heeft Claudia de Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de Prinses van Oranje over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. De Prinses heeft Claudia de Breij onder andere meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen. “Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden.” aldus de prinses. Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses. 
Amalia op haar paard Mojito. Foto: Martijn Beekman/RVD

Selfie met Claudia de Breij

‘Amalia’ verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek ‘Alexander’ en Hella Haasse in 1955 ‘Portret van Prinses Beatrix’.

1 opmerking: