Koning Willem-Alexander bij viering 50 jaar Rotterdam Ahoy | De Oranjes

donderdag 9 september 2021

Koning Willem-Alexander bij viering 50 jaar Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy bestaat vijftig jaar en Koning Willem-Alexander heeft de viering bijgewoond. De koning kreeg een rondleiding en onthulde een 'interactief muzikaal kunstwerk' op het plein voor het evenementencomplex. 
Foto: Set Vexy/Rotterdam Ahoy


Rotterdam Ahoy is een accommodatie voor beurzen, (sport)evenementen, concerten, congressen en vergaderingen. Sinds de opening door Prins Claus in 1971 is Ahoy uitgegroeid tot één van de grootste evenementenhallen van Nederland waar jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers terechtkunnen. In 2018 werd de eerste paal geslagen van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. Door deze nieuwbouw, opgeleverd tijdens de coronaperiode in november 2020, kunnen er nog meer bezoekers worden ontvangen en zijn er bijna 30.000 extra vierkante meters gecreëerd. RTM Stage telt vijfendertig zalen, diverse foyers en exporuimtes en heeft een uniek auditorium. 
Foto: Set Vexy/Rotterdam Ahoy

Na een rondleiding door het RACC onthulde Koning Willem-Alexander een interactief muzikaal kunstwerk op het voorplein. Het ontwerp is tot stand gekomen door een artistieke samenwerking tussen Arttenders en Jonas Vorwerk. Het kunstwerk, dat actief gebruikt kan worden door bezoekers en omwonenden, wordt door Rotterdam Ahoy geschonken aan de stad Rotterdam en haar inwoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten