Koningspaar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging | De Oranjes

zaterdag 25 september 2021

Koningspaar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in TivoliVredenburg in Utrecht.
De Bachvereniging werd in 1921 opgericht om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Het vocaal-instrumentaal ensemble verzorgt jaarlijks ruim zestig concerten in binnen- en buitenland. Met het project ‘All of Bach’ probeert de Bachvereniging de muziek van Bach voor iedereen toegankelijk te maken via YouTube. Daarnaast leidt de Bachvereniging via het Young Bach Fellowship barokmusici op, worden amateurmusici in de regio Utrecht gecoacht en brengt ze via educatieprogramma’s jongeren in contact met het werk van Bach. Tijdens de jubileumviering hielden de directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging en de van burgemeester Utrecht een toespraak. Aansluitend speelde de Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato het werk Die Kunst der Fuge. Bijzonder aan deze compositie is dat onbekend is voor welke instrumenten het is geschreven. Vanuit verschillende plekken in de zaal speelden kwartetten delen (fuga’s). Lichtkunstenaar Folkert Uhde ondersteunde met zijn werk het optreden van de musici. Na het concert sprak het Koninklijk Paar met musici en betrokkenen bij de Bachvereniging.

1 opmerking:

  1. De topvan Maxima was geweldig, maar de broek vol kreukels niet erg mooi, althans dat vind ik .Het haar naar achteren gestoken vond ik haar ouder maken dan ze is, maar het zit beter dan los haar.

    BeantwoordenVerwijderen