Koningin Máxima bezoekt Nederlandse Kustwacht | De Oranjes

dinsdag 5 september 2017

Koningin Máxima bezoekt Nederlandse Kustwacht

Koningin Máxima bracht vanmiddag een onaangekondigd bezoek aan de Nederlandse Kustwacht. 
Foto: Ministerie van Defensie


Koningin Máxima viel in haar zwarte broekpak met rode accesoires en een nepstaart maar nauwelijks op op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder. Het werkbezoek startte met een presentatie over de Nederlandse Kustwacht waarbij zaken als (inter)nationale verplichtingen en samenwerking tussen de verschillende (inter)nationale partijen aan bod kwamen. Onder begeleiding van gastheer directeur Kustwacht, kapitein-ter-zee Ronald Blok, bezocht Koningin Máxima het Communicatie en Coördinatie Centrum en het Maritiem Informatie Knooppunt. In dit continu bemande operatiecentrum komen alle meldingen binnen van mensen die hulp nodig hebben op het water, jaarlijks zo’n 1.700 en 2.000 reddingsacties die door de Kustwacht gecoördineerd worden.
Foto: Ministerie van Defensie
Koningin Máxima bezocht aansluitend het patrouillevaartuig Barend Biesheuvel. Deze eenheid van de Kustwacht is voornamelijk buiten de territoriale wateren van Nederland op de Noordzee actief. Ze sprak met de bemanning over hun werkzaamheden en kreeg een rondleiding aan boord. Het werkbezoek werd afgesloten op het nabijgelegen Maritiem Vliegkamp De Kooy. Dit vliegkamp, waar ook de Koninklijke Luchtmacht zetelt, is één van de twee thuisbases van de reddingshelikopters van de Kustwacht. Koningin Máxima bekeek een reddingshelikopter en het Kustwacht patrouillevliegtuig.

1 opmerking:

  1. De koningin valt op de eerste foto inderdaad niet op, maar later zijn de rode accessoires toch wel wat opvallender ;) Vast weer een interessant bezoek.

    BeantwoordenVerwijderen