Koning Willem-Alexander bezoekt Curaçao | De Oranjes

zondag 10 september 2017

Koning Willem-Alexander bezoekt Curaçao

Koning Willem-Alexander en minister Plasterk zijn vanavond geland op Curaçao. Vrijwel meteen werd een bezoek gebracht aan METEO, Marinebasis Parera en een ziekenhuis.De Koning werd ontvangen door de gouverneur van Curaçao, mevrouw George-Wout. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan METEO waar een presentatie werd gegeven over de voorbereidingen van hulpinzet op Sint Maarten. "De boodschap die ik voor de bewoners van Sint-Maarten heb, is de volgende: we beseffen wat u is overkomen en we doen zo goed mogelijk ons best om iedereen te helpen die hulp nodig heeft. Vertrouw op de hulp." aldus Koning Willem-Alexander na zijn bezoek aan de meteorologische dienst. "Ik ben hier om eerst uit te zoeken wat er tot nu toe gebeurd is en wat de coördinatie vanuit Curaçao betekent." Op Marinebasis Parera vond een ontmoeting plaats met onder andere minister-president Rhuggenaath van Curaçao en werd een briefing gegeven over de actuele situatie. Vervolgens bezochten de Koning en minister Plasterk een ziekenhuis waar slachtoffers en patiënten, afkomstig uit Sint-Maarten, zijn ondergebracht. Morgen gaat de Koning waarschijnlijk Sint-Maarten bezoeken.

2 opmerkingen:

  1. En dat is nu onze Koning, maakt zich vrij en gaat naat de getroffen gebieden, net als zijn moeder destijds. Wat een fantastisch Koningshuis hebben we toch maar en een fantastisch Koningspaar.

    En wat er is gebeurd door de orkaan,is verschrikkelijk en ik hoop voor de bewoners en voor de Nederrlnaders die zich daar bevinden, dat alees goed komt. Wij bidden voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niets toe te voegen aan Anja's reactie.

    BeantwoordenVerwijderen