Koningin Máxima bij benefietgaladiner Prinses Máxima Centrum | De Oranjes

dinsdag 5 september 2017

Koningin Máxima bij benefietgaladiner Prinses Máxima Centrum

Koningin Máxima was vanavond bij het benefietgaladiner van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
In een lange blauw gebloemde jurk met trompetmouwen stapte de Koningin vanavond uit de auto. Over de oranje loper wandelde ze vervolgens het Concertgebouw in, waar het galadiner georganiseerd werd. Ook Prinses Margarita en haar man Tjalling waren aanwezig.
Tijdens het diner traden diverse Nederlandse artiesten op, zoals het pianoduo Arthur en Lucas Jussen en Ali B. De opbrengsten van het benefietgaladiner gaan naar twee projecten van het Prinses Máxima Centrum, zogenoemde ouder-kindkamers en een intra-operatieve MRI. De ouder-kindkamers zijn bedoeld om ouders dag en nacht bij hun zieke kind te laten zijn. Met de intra-operatieve MRI kunnen kinderen met een hersentumor heel nauwkeurig geopereerd worden, waardoor zij een betere kwaliteit van leven hebben na de behandeling.
Koningin Máxima hield aan het eind van de avond een toespraak. Ze vertelde naar aanleiding van enkele werkbezoeken aan het centrum trots te zijn: "In mei van dit jaar was ik opnieuw bij het centrum op werkbezoek. Professor Clevers vertelde toen meer over de nieuwste technieken voor de behandeling van de verschillende vormen van kinderkanker. Wat ik zo bijzonder vind, is de hechte band tussen zorgprofessionals, wetenschappers en ouders. Sámen bouwen ze verder aan het centrum dat nu al tot een van de beste ter wereld behoort. Een centrum om trots op te zijn! " Lees verder.

RTL Boulevard wist na afloop ook nog een reactie van de Koningin op te vangen:

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie bijzondere jurk!! En die juwelen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't lijkt op een Delfts Blauwe droomjurk, maar wel mooi. En een HEEL goed doel, want een kind met kanker is gewoon zo verschrikkelijk :( ook voor de ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere mooie jurk had onze Koningin aan en dat ze voor dit mooie en goede doel openstaat geweldig.Ook die jurk van prinses Margarita (die hier niet bijstaat),vond ik persoonlijk ook erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen