Koninklijk paar bij premièrevoorstelling 'Ode aan de Meester' | De Oranjes

vrijdag 15 september 2017

Koninklijk paar bij premièrevoorstelling 'Ode aan de Meester'

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de premièrevoorstelling 'Ode aan de Meester' in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.


Het Nationale Ballet bracht deze dansvoorstelling als eerbetoon aan vaste choreograaf Hans van Manen, ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. Het programma bevatte drie werken die Van Manen eerder maakte voor Het Nationale Ballet, te weten 5 Tango's uit 1977, Sarcasmen uit 1981 en Symphonieën der Nederlanden uit 1987.
Hans van Manen heeft gedurende zijn loopbaan 125 balletten gecreëerd. Ruim vijftig gezelschappen voeren zijn balletten internationaal uit. Voor zijn betekenis voor de dans ontving hij diverse nationale en internationale prijzen, waaronder de Erasmusprijs, en werd hij in Nederland benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Begin juli werd hij in Frankrijk benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres, de hoogste onderscheiding voor podiumkunsten.
'Ode aan de Meester' is van 15 tot en met 30 september te zien in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en in de maanden november 2017 en mei 2018 in theaters door heel Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten