Prins Maurits neemt vlootschouw SAIL af | De Oranjes

zondag 23 augustus 2015

Prins Maurits neemt vlootschouw SAIL af

Prinsessen en gravinnen mee op politieboot 


Prins Maurits nam vandaag de traditionele vlootschouw van SAIL af. Zo'n honderd schepen voeren langs De Groene Draeck, die vandaag even van Maurits en zijn gezin was. De prinsessen en gravinnen vermaakten zich daarom op een politieboot. 

Als 'admiraal van de vloot' groette de prins in het uniform van de Koninklijke Marine de kapiteins van de motorschepen, sleepboten, zalmschouwen, kotters, lemsteraken, tjalken en andere vaartuigen die op het water voorbij kwamen varen. Ook Prinses Marilène en de kinderen waren - met oordoppen - aan boord. Het is voor het eerst dat Prins Maurits als beschermheer van SAIL de vlootschouw afneemt. Voorheen deed zijn neef dat altijd...maar die is nu Koning. Om die reden konden de prinsessen en gravinnen, in tegenstelling tot gisteren, nu ook niet op de Groene Draeck. Via de beveiligers regelde Koning Willem-Alexander dat zijn dochters en nichtjes mee mochten varen op een politieboot. Aan de foto's te zien was het een zeer geslaagd avontuur.

1 opmerking:

  1. Wat een bijzonder leuke foto's heeft Sail opgeleverd. Een heel avontuur daar op die politieboot. Wat is Anna veranderd, de tijd staat niet stil, leuk het gezin van prins Maurits te zien.

    BeantwoordenVerwijderen