Koninklijk gezin bij SAIL Amsterdam 2015 | De Oranjes

zaterdag 22 augustus 2015

Koninklijk gezin bij SAIL Amsterdam 2015

Aan boord van De Groene Draeck waren Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Prinses Beatrix, Prinses Mabel, Gravin Luana en Gravin Zaria vandaag aanwezig op de vierde dag van SAIL Amsterdam.
Foto:© Royalduo


Zoals verwacht voeren ze vanmiddag de IJhaven binnen op de Groene Draeck, zoals bij iedere editie - om de vijf jaar - traditie is. In 2010 leidde een rondvaart van De Groene Draeck langs de historische schepen soms tot chaotische taferelen omdat veel bootjes dichtbij probeerden te komen, maar nu was het jacht van Prinses Beatrix goed omringd door politie - en beveiligingsboten.


De Koning stond voor een groot deel aan het roer. Ondertussen genoot de rest van het Koninklijk gezelschap van de vele schepen om hen heen.


Met telefoons (zelfs alle kinderen zijn al in het bezit van een mobiele telefoon) werden er foto's gemaakt. Ook het fenomeen 'selfie' is al bekend bij de prinsessen. Alexia nam met haar roze telefoon een foto van zichzelf met nichtjes Luana en Zaria. De Prinses van Oranje klom op het dek van het schip, waar ze, net als vijf jaar geleden, zat te poseren voor fotografen.
Foto's:© Royalduo
Vanavond bezocht het Koninklijk gezelschap ook het aansluitende concert in de SAIL Music Marina. Het Gelders Orkest speelt daar filmmuziek van Pirates of the Caribbean. Het concert was gewoon vanaf de Groene Draeck te volgen. Wellicht verschijnen er nog videobeelden van. Vijf jaar geleden gaven de prinsesjes namelijk een dansoptreden.. 

Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een blauw SAIL shirt met beige broek. Ook Koningin Máxima was in maritieme sferen met haar donkerblauwe gestreepte shirt en witte broek. Prinses Beatrix en Prinses Mabel waren in het zwart gekleed. De kinderen droegen allemaal een SAIL shirt en Amalia, Alexia en Ariane hadden dezelfde broek aan van het merk Sissy-Boy die ze tijdens de fotosessie in juli ook droegen.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat prinses Mabel en haar 2 dochtertjes er ook bij waren en wat zijn ze groot geworden, ik weet wel dat ze ook niet stilstaan wat betreft groeien, maar toch het verschil is wel te zien, als men ze even niet gezien heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk de koning aan het roer met zijn moeder en de hele familie. En iedereen bedankt voor de mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk dat ze er ook waren! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar dacht ik dus meteen aan bij de foto's van Sail die ik zag.. zou het koninklijk gezin ook nog gaan? En jawel, zelfs met de nichtjes erbij dus. Leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk dat de dames allemaal al een telefoon hebben. leuke fotos!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een beauty's!!!!!! ik heb alleen de telefoons van Ariane en Zaria niet gezien. ze hadden toch allemaal een telefoon?

  BeantwoordenVerwijderen