WEBSITE BESTAAT 10 JAAR | De Oranjes

dinsdag 11 augustus 2015

WEBSITE BESTAAT 10 JAAR

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat mijn website geboren werd! Net 15 jaar was ik toen ik toch maar eens besloot een 'echte website' te maken over het Koninklijk Huis. Zoals bekend is m'n interesse rond m'n 11e begonnen. Ik werd een echte verzamelaar, knipte alles uit kranten en tijdschriften, kocht boeken, prullaria enz. Vanaf m'n 13e ging ik internet gebruiken om meer te weten te komen over de Oranjes. Tot ik op een dag, 11 augustus 2005, op het idee kwam een eigen website te maken. Eerst jarenlang op het weblogadres royalfanvivian.weblog.nl, daarna m'n eigen .nl, en uiteindelijk, sinds dit jaar onder de volwassener naam deoranjes.nl

Toen ik begon had ik nooit verwacht dit lang vol te houden, maar het bleek verslavend. Al tien jaar lang werk ik bijna dagelijks aan m'n website. Een bizar idee eigenlijk. Maar ik ben natuurlijk ook geen 15 meer gebleven, en dat heeft ook effect op mijn hobby. Ik kon de naam 'royalfanvivian' op een gegeven moment niet meer zíen, terwijl hij tegelijk aan me verbonden zal blijven. Behalve dat ik de naam kinderachtig vond, is ook m'n kijk op de Koninklijke familie wat veranderd. Ik vind niet automatisch alles maar 'leuk en goed' wat ze zeggen en doen. Bovendien ben ik fel tegen bont (waar vooral Beatrix van houdt..) en ben ik 'kwaad' dat er bij officiële Koninklijke lunches/diners vele dode beesten worden geserveerd. Waar ik vroeger nog in de stress zat als mijn website niet actueel was, of baalde niet achter de pc te zitten als er op dat moment een fotosessie plaatsvond, heb ik dat nu totaal niet meer. Op die manier blijft deze website een hobby en geen 'werk'. Soms heb ik geen zin en doe ik dus een paar dagen niets aan m'n site. Vandaar dat het soms even duurt, maar deze methode helpt wel het beste om er nog eens tien jaar aan vast te plakken.

In de afgelopen tien jaar is er ook heel veel gebeurd binnen de Koninklijke familie. Prinses Alexia en Ariane werden geboren, en er vonden diverse huwelijken plaats. We beleefden het zilveren regeringsjubileum van Beatrix, maar ook de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Verder zijn er natuurlijk de jaarlijkse Koninginne/Koningsdagen en Prinsjesdagen, en alle andere honderden werkbezoeken en nieuwtjes. Ik heb aan de enquête gemerkt dat ook de historische terugblikken en andere artikelen gewaardeerd worden.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die mijn website de afgelopen tien jaar bezocht heeft. Sommige mensen komen hier dagelijks en laten ook een reactie achter. Ik hoop dat jullie nog lang mijn bezoekers zullen zijn!

11 opmerkingen:

 1. Een geweldig iets, al 10 jaar een site met informatie, quizen, uitgebreide verslagen van belangrijke gebeurtenissen. Ga zo door met je weblog die je met heel plezier en op ene leuke en interessante wijze bijhoudt. In het begin moest ik echt wennen aan de naam deoranjes.nl, maar klinkt goed, maar royalfanvivian, dat zul je altijd blijven voor mij en je prachtige site blijf ik bezoeken.

  En jij bedankt ons, maar ik bedank ook jouw, want zonder jouw site kunnen we je niet bezoeken en zonder bezoekers, kun jij geen site volhouden, maar toch BEDANKT VOOR DE AFGELOPEN JAREN en OP NAAR DE VOLGENDE JAREN.

  Groetjes van Royaltyfan Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He RFV, van Harte Gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan van je website! Super leuk, en bedankt voor je prachtige mail en log! Je hebt (zonder slijmen hoor, echt waar!) schrijftalent!

  Liefs,

  De eigenares van http://theworldofroyals.weebly.com/ en http://royalfashionblog-theworldofroyals.weebly.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd, alweer 10 jaar, ik hoop dat ik het net zolang mag volhouden als jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vivian, van harte gefeliciteerd met het jubileum :) Veel succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte met dit jubileum. Jij loopt een jaar voorop.
  Ik vier volgend jaar februari 2016 mijn 10 jarig bestaan van mijn site.
  Die ging in februari 2006 online.

  Nog vele jaren gewenst met je mooie site. Ik kijk vaak op je site maar reageer heel weinig.
  Veel succes en plezier met je site!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 10 jaar alweer, ik ken je site dan nog niet zo lang, maar ik kom er graag; zeker omdat ik eigenlijk alleen van onze Oranjes houd en niet van de buitenlandse vorsten, die verhalen lees ik wel, maar dat interesseert me niet zo veel, de overige wel en zeker die van Maxima, Laurentien en Mabel

  Groetjes van een bijna net zo oranje fan als mijn moeder en van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 10, vooruit 5 jaar, maar het liefst 10 of meer van Jeffrey, zoon van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Ik hoop dat je er nog heel lang mee door wilt gaan.

  Groetjes, Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vivian, gefeliciteerd met je jubileum!! Bedankt voor je lezenswaardige verhalen op je site! Ga zo door het hou het in ieder geval leuk voor jezelf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 11:30 en ik open even een fles champagne om op dit jubileum te proosten.... kom hier altijd graag langs en doe dat ook de volgende 10 jaar. Er zit altijd weer iets nieuws tussen, het is fijn geschreven en iedereen van de oranje familie komt an de beurt. Van mij mag je veeeeeel vaker prinses Beatrix brengen, (hahaha) maar de rest is ook heel leuk om te lezen... dus - ga zo door en proost!

  BeantwoordenVerwijderen