Prins Maurits en Prinses Marilène bij SAIL-In Parade | De Oranjes

woensdag 19 augustus 2015

Prins Maurits en Prinses Marilène bij SAIL-In Parade

Als nieuwe beschermheer van SAIL Amsterdam stond Prins Maurits vandaag aan het roer van de clipper Stad Amsterdam, tijdens de SAIL-In. Ook zijn vrouw, Prinses Marilène was aanwezig op het schip. 
Foto:© Sander Stoepker


Voor de vierde keer is de Clipper Stad Amsterdam vandaag het officiële openingsschip van SAIL Amsterdam. Aan boord waren zo'n 150 genodigden, waaronder Prins Maurits die dit jaar voor het eerst beschermheer is van het maritieme spektakel. Hij neemt de taak over van zijn neef, Koning Willem-Alexander, die deze functie neerlegde toen hij Koning werd. Maurits vervulde zijn dienstplicht bij de marine, waar hij op dit moment nog reserve-officier is. "We mogen trots zijn dat we zo'n mooi nautisch event mogen organiseren. Laten we ervan gaan genieten'', liet de prins via het officiële Twitteraccount van SAIL weten. Terwijl Prinses Marilène met een glaasje sinaasappelsap genoot van alle schepen, stond Prins Maurits ook - zoals het een echte beschermheer betaamt - aan het roer. 

"Het is geweldig om te zien dat al die honderdduizenden mensen zo uitbundig genieten. De SAIL-In was één nautische mensenzee. Uniek voor Nederland en trotsmakend voor Amsterdam. En ik vind het heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers, sponsoren en partners dit voor iedereen gratis toegankelijke event mogelijk maken. Mijn vrouw en ik genieten enorm. En ik hoop heel Nederland.” aldus de prins. 

SAIL Amsterdam vind nog t/m zondag plaats. De verwachting is dat ook de Groene Draeck met het Koninklijk gezin nog zal verschijnen.

Kleding
Prins Maurits droeg een donkerblauw pak met groene stropdas. Prinses Marilène was gekleed in een roze jurk met bekende beige jas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten