Koning Willem-Alexander bij start Tour de France 2015 | De Oranjes

zaterdag 4 juli 2015

Koning Willem-Alexander bij start Tour de France 2015

Koning Willem-Alexander was vandaag aanwezig bij Le Grand Départ van de Tour de France in Utrecht.
Aan het eind van de middag arriveerde de Koning in zijn geboortestad, waar sinds 14.00 uur de individuele tijdrit van 13,7 kilometer gefietst werd. Koning Willem-Alexander werd bij de Jaarbeurs, waar de start en finish van de tijdrit waren gesitueerd, rondgeleid door de burgemeester. Samen bezochten ze een aantal deelnemende Nederlandse teams. De Koning sprak uitgebreid met deelnemers van onder andere het 'Lotto-Jumbo team' en stapte met een gesigneerd shirt van het team naar buiten. Aansluitend nam hij met de burgemeester plaats in een volgauto, zodat hij ook de koers meemaakte. Tot slot was de Koning bij de prijsuitreiking aanwezig en schudde hij onder andere de Australiër Rohan Dennis de hand die de eerste gele trui van dit jaar in de wacht sleepte.

"Ik denk dat Utrecht en heel Nederland trots mogen zijn op wat hier opgebouwd is. Sport staat hier hoog in het vaandel. Iedereen kan zien dat Nederland een sportgek land is, dat we gastvrij zijn en dat we zelfs mooi weer regelen als de Tour hier komt'', zei de Koning tegen de media. "Ik fietste altijd naar school en ik heb heel veel voor mijn plezier gefietst", antwoordde hij. "Dat doe ik nog steeds en gelukkig doen mijn kinderen dat ook. Nederland is een groot fietsland, zowel professioneel als in de breedtesport." Willem-Alexander verwees ook naar de fietsvierdaagse in Drenthe, die hij later deze week bezoekt.

De zesde start van de Tour de France in Nederland krijgt morgen nog een vervolg. De tweede etappe wordt gereden van Utrecht naar Neeltje Jans, het eiland dat onderdeel is van de Oosterscheldekering.

Kleding
Koning Willem-Alexander was gekleed in zijn beige pak, die hij maar zelden draagt. Over zijn gestreepte overhemd had hij een blauwe stropdas geknoopt.

1 opmerking:

  1. Mooi dat hij de start van de Tour heeft bezocht. Daaraan kan je zien dat ook onze koning sportgek,en een sportfanaat is. Een hele mooie log over de start van de Tour,waar de koning bij aanwezig was. William van Duin.

    BeantwoordenVerwijderen