Koningin Máxima opent 't Hamrik en bouwt Oranje Fonds app | De Oranjes

dinsdag 7 juli 2015

Koningin Máxima opent 't Hamrik en bouwt Oranje Fonds app

Koningin Máxima heeft vandaag de opening verricht van het nieuwe verpleeghuis 't Hamrik in Nieuwolda. Aansluitend ging ze naar Heerenveen om een Oranje Fonds app te ontwikkelen.
© screenshot: RTV Noord
In de centrale hal van het nieuwe verpleegcentrum dat gericht is op kleinschaligheid en huiselijkheid kreeg Koningin Máxima te horen hoe het nieuwe centrum is ontstaan en welke functie het heeft in de ouderenhuisvesting. Het centrum is ingericht als een klein dorp, met een echt dorpsplein. In ‘t Hamrik wonen ouderen vanaf 65 jaar en ouderen met een complexe zorgbehoefte door een geestelijke en/of lichamelijke handicap, waaronder een groep ouderen met dementie. De rozentuin is een centraal element in het centrum, wat liefde, rust en vriendelijkheid uitstraalt. Een rondleiding door het centrum eindigde in die tuin, waar de Koningin eerst een dans bekeek. Daarna trok ze een doek van een prieeltje weg, en kwam het kunstwerk 'In de roos' tevoorschijn.

© screenshots: RTV Noord
Nog met het boeketje, wat ze in Nieuwolda kreeg, in haar hand arriveerde de Koningin 's middags in Heerenveen bij softwareontwikkelaar AppMachine. Ruim twee uur was de Koningin, die zelf via haar persoonlijk adjudant had gevraagd langs te komen, over de vloer. Ze sprak uitgebreid met medewerkers over app-ontwikkeling waarna ze zélf een app voor het OranjeFonds bouwde. Een echte beschermvrouw in hart en nieren.

Kleding
Vanwege het mooie weer droeg de Koningin weer haar felgroene zomerjurk van NATAN, die ze vorig jaar ook al eens droeg op 16 mei 2014.

4 opmerkingen:

  1. De koningin zag er mooi en zomers uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja! Ben benieuwd wat ze vrijdag bij de fotosessie draagt. Ik denk dat ze 't nu op het strand doen (want vorig jaar ging het niet door)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet jij wanneer de fotosessie zal zijn van het Koninklijk gezin?

    BeantwoordenVerwijderen