Koningin Máxima opent het Leontienhuis  | De Oranjes

donderdag 9 juli 2015

Koningin Máxima opent het Leontienhuis 

De laatste activiteit op de publieke agenda van Koningin Máxima voor de zomervakantie was het openen van het Leontienhuis. Het Leontienhuis is een initiatief van oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel, die in 2008 de Stichting Leontien Foundation heeft opgericht. 
Foto:©  koninklijkefotos2014.blogspot.nlDe stichting is ontstaan vanuit Leontiens eigen ervaring met anorexia nervosa, het herstel, en de wens ook anderen te willen ondersteunen in de strijd tegen eetstoornissen. Het Leontienhuis is gevestigd in een boerderij in Zevenhuizen. Voordat ze de boerderij betrad, onthulde de Koningin, samen met Leontien een vlinder.

Daarna maakte ze een rondgang door het huis en maakte ze kennis met bezoekers en vrijwilligers. Zowel individueel als in groepsverband wordt aandacht besteed aan het motiveren en ondersteunen van bezoekers. Er zijn gespreksgroepen, maar ook activiteiten als yoga en kookworkshops. Doordat haar eigen zusje, Inés, drie jaar geleden werd opgenomen vanwege anorexia, kon Máxima zich goed voorstellen dat het voor de mensen niet prettig was om over hun ziekte te praten. Toch waren een aantal ex-cliënten bereid hun verhaal te doen. Één van hen was nu zelfs zo trots op haar lichaam dat ze vergat om een broek aan te doen.


Foto's:©  Royalduo

Kleding
Koningin Máxima had de paarse jurk aangetrokken die al een paar jaar in haar kast hangt. Verder droeg ze weer de 'open hoed' die ze voor het eerst droeg tijdens het bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk in 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten