FOTOSESSIE OP HET STRAND - 2015 | De Oranjes

vrijdag 10 juli 2015

FOTOSESSIE OP HET STRAND - 2015

Het Koninklijk gezin heeft vanmiddag op het strand bij natuurgebied Meijendel in Wassenaar geposeerd. Ook de twee labradors, Skipper en Nala, mochten weer deelnemen.

Bekende locatie
De locatie voor de jaarlijkse zomerfotosessie was dit keer al lang bekend. Vorig jaar zou het Koninklijk gezin namelijk al poseren op het strand, maar omdat een dag voor de fotosessie de afschuwelijke ramp met vlucht MH17 plaatsvond, ging het fotomoment uiteraard niet door. In 2009 lieten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zich ook al eens fotograferen op dit strand. Toen waren de kinderen een stuk jonger en werden er zandtaartjes 'gebakken' en met een Dora bal gespeeld. Ook zei Willem-Alexander toen dat ze regelmatig naar dit strand gaan.
Foto:© Robin Utrecht/RVD
Laatste schooldag
De meiden zijn inmiddels een stuk ouder, en voor Amalia zit nu zelfs haar tijd op de Bloemcampschool er al op. De laatste schooldag van de prinsessen stond vandaag helemaal in het teken van het afscheid van groep 8.
Na de zomer zal Amalia starten op het Gymnasium Sorghvliet. Het ligt in de verwachting dat haar eerste stappen over het schoolplein, op 24 augustus, ook gefotografeerd zullen worden. Maar zover is het voorlopig nog niet.

Foto:© Robin Utrecht/RVD


Poseren maar
Op een nagenoeg leeg strand (bijzonder met dit weer) arriveerde het gezin rond 14.30 uur. De honden hadden er het meeste zin in en renden voorop. Enkele mensen die zich in de duinen gesetteld hadden op een handdoek keken wat verbaasd op toen daar ineens het Koninklijk gezin verscheen. Even daarvoor was er al een leger aan pers gearriveerd, die zich in een lange rij had opgesteld.
Naast de standaard plaatjes van het gezin, het Koninklijk paar alleen, en de prinsessen apart, werd er ook geopperd om (net als in 2012) richting de fotografen te rennen. Met opgestroopte broekjes renden Amalia, Alexia en Ariane door het modderige zand, terwijl één van de honden hen volgde met een tennisbal in z'n bek."Rustig dagje"
De twee honden (de grootste is Skipper) speelden een wedstrijdje. Koning Willem-Alexander gooide bij regelmaat een tennisbal in de zee, waar ze natuurlijk meteen achteraan vlogen. Skipper heeft al enkele fotosessies meegemaakt, voor Nala was het de eerste keer.
Foto:© Robin Utrecht/RVD
Met zijn eigen telefoon maakte de Koning ondertussen ook een foto van zijn dochters die richting alle camera's keken. Via het twitteraccount van het Koninklijk Huis liet hij de foto publiceren met de komische tekst: "Rustig dagje strand met het gezin".
Foto:© Z.M. Koning Willem-Alexander
Persgesprek
Na de fotosessie beantwoorden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vragen van de journalisten. Er werd teruggeblikt op het afgelopen drukke half jaar met veel reizen en binnenlandse bezoeken. En natuurlijk werd er gesproken over Amalia, die er volgens haar moeder "enorm naar uit ziet om naar het gymnasium te gaan". "Het is ook spannend. Zo is dat met elk kind dat naar de middelbare school gaat. Een andere groep vrienden, andere agenda’s, ander lokaal.”
Dankbaar blikte de Koningin terug op de mooie tijd die Amalia op de Bloemcampschool had. Onder andere met een musicaluitvoering nam de prinses afscheid van de school. Natuurlijk bleef ook de crisis in Griekenland niet onbesproken. Het Koninklijk gezin vliegt waarschijnlijk vandaag of morgen nog naar het land toe om daar vakantie te vieren in de villa op Kranidi. De Koning vertelde in ieder geval zijn iPad mee te nemen om 'overal bereikbaar' te zijn. "Dat is een deel van mijn mooie werk. Ik wil me ook inlezen voor onderwerpen die in het najaar gaan spelen, zoals het staatsbezoek aan China. Maar dat is ook leuk om te doen.” aldus de Koning.
Koningin Máxima zal in de vakantie nog de laatste hand leggen aan een rapport voor de Verenigde Naties dat zij na de zomer klaar moet hebben, zo vertelde ze. Net als bij de Koningsspelen gaven de Koning en Koningin niet toe dat we wel eens ongezond eten. "Pasta en aardappelen komen amper op tafel".

Kleding
Koningin Máxima droeg een zwart/wit tuniek van het merk Tory Burch (nog te koop voor maar liefst 480 euro) met zwarte broek. De Koning was gekleed in een witte broek met gestreept overhemd en blauw jasje. De Prinses van Oranje droeg een donkerblauw t-shirt met groen/witte (pyjama) broek. Om haar nek prijkte weer de A-ketting. Prinses Alexia droeg een wit shirt met blauwe details, kleuren die ook in haar drukke broek terugkomen. En ook Ariane was in dezelfde (pyjama) stijl gekleed. Zij droeg dezelfde broek als Amalia, maar dan in een paars/roze versie met bijpassend shirt.

7 opmerkingen:

 1. Een hele leuke ongedwongen fotosessie was het en ik gun het gezin de vakantie na de drukke periode die ze hebben gehad en ik hoop dan ook dat de pers ze nu met rust laat (is wel de bedoeling)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag heb je er weer van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat het weer op het strand plaats vond, een goede keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het een van de leukste fotosessies ooit geworden. Prachtig verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk!! Alleen Máxima is echt veel afgevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke ontspannen foto's weer. De meiden zien er nu tenminste ook uit wat bij hun leeftijd hoort. De tuniek van Maxima is misschien niet goedkoop, maar het is wel een hele mooie.

  BeantwoordenVerwijderen