'Beatips' voor Koningin Máxima | De Oranjes

zondag 19 juli 2015

'Beatips' voor Koningin Máxima

Al diverse keren dook Koningin Máxima in de kledingverzameling van haar schoonmoeder, om vervolgens mooi voor de dag te komen in kleding waar Prinses Beatrix in het (verre) verleden in schitterde. Ik raad haar aan ook eens op zoek te gaan naar:

De Oosterse jurk:

Foto:© Max Koot/RVD


Jurk met zwarte bovenkant en zwart/wit gestreepte onderkant 

Witte jas met 'schildersstrepen' en bijbehorend hoedje

Hoed met veer 

Foto:© Marius Meijboom/RVD
Jurk met rozenprint

Gele hoed met bloem

Zwart/witte jurk

Witte sprookjesjurk van kant (rechts)

Beige mantel 

Bloemenjurk

Beige hoed

Zomerse witte jurk met zwarte bloemen

Lichtblauwe jurk met opvallende details in de taille

Lila jurk

Gele galajurk, waarvan de bovenkant uit glitters bestaat 

Bruin/gouden jurk met korte mouwen en gesp in de taille

13 opmerkingen:

 1. Wauw, die gele galajurk is gaaf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele mooi log en die gele galajurk, mag Maxima van mij gerust ook nog eens aandoen, maar ook de lichtblauwe jurk, die ze droeg op de avond van haar inhuldiging in 1980, maar ook de witte sprookjesjurk zal ze prachtig staan. En wat te denke van de zomerse jurk met zwarte bloemen die ze droeg destijds in Porto Ercole. En die Oosterse jurk, eenvoudig, maar prachtig. Zo wie zo ben ik voor de her gedragen kleding, daar is niks mis mee, doen wij toch ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk :-) en ik vraag mij af - hebben wij destijds ook zo veel aandacht aan de kleren van de oranjes besteed? Of is dat echt van nu.
  Er zitten er een paar tussen - neem ik meteen van haar over - maar er zijn er ook 1 of 2... help hoe durfde zij, hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De gele galajurk is ook mijn favoriet ja! En die maakt denk ik ook wel een kansje eens door Máxima gedragen te worden, ook al is er een groot verschil in lengte tussen Beatrix en Máxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. T/m de bloemenjurk vind ik ook echt de moeite waard, daar onder hoeft van mij niet!
  Leuke blog zeg...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De witte sprookjesjurk is echt een van mijn favoriete jurken en ook de gele galajurk is erg mooi, die past ook wel bij Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elma de Bruin-Hoogeweij21 juli 2015 om 15:13

  Bedankt voor het ontzettend leuke item, zeker omdat Prinses Beatrix al 50 jaar mijn grote favoriete is, geniet ik er heel erg van als je weer extra aandacht aan haar besteedt. En ik denk ook niet dat er in haar tijd zoveel aandacht werd gegeven aan de kleding als nu, maar De Prinses zag er altijd prachtig uit, heel koninklijk. Ik kijk uit naar meer van dit soort verhalen, de foto's sla ik lekker op mijn laptop op
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op http://www.modekoninginmaxima.nl/ doen ze dit na!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dat heb ik ook gemerkt, ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik dacht het (door het zien van de reactie van Anoniem) eerst ook, maar het blijkt daar een al bestaande serie te zijn. Ik had een reactie achtergelaten en mij werd toen verweten dat ik dat had moeten weten, maar ik had alleen naar de datum gekeken (3 dagen verschil) Dat gaf voor mij dus ook genoeg 'overeenkomstigheid' maar het bleek een vergissing.

   Verwijderen
 10. Wat een geweldige jurk! Jammer dat deze 'vergeten' is ... Mooi blogpost (zoals altijd).

  BeantwoordenVerwijderen