Nieuwjaarsontvangsten 2014 | De Oranjes

woensdag 15 januari 2014

Nieuwjaarsontvangsten 2014

Het Koninklijk paar heeft – in het gezelschap van Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven – gisteren en vandaag honderden gasten in het Koninklijk Paleis ontvangen voor de traditionele Nieuwjaarsontvangst.

Ieder jaar worden naast vertegenwoordigers van de Nederlandse samenleving (politici) ook een specifieke groep gasten uit het land uitgenodigd. Tijdens de eerste Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander was dat dit jaar de bouwsector. De bekende foto’s van de aankomst van de leden van het Koninklijk Huis en de gasten kennen we wel, maar voor het eerst heeft de RVD nu ook videobeelden naar buiten gebracht van de ontvangst. Zo is te zien dat er in de burgerzaal van het paleis met alle gasten getoost wordt op het nieuwe jaar na een toespraak van de Koning. In zijn toespraak zei de Koning o.a.: “De veelzijdigheid en het vakmanschap van de bouwsector zijn indrukwekkend. Zolang er in Nederland mensen zijn die willen bouwen, mogen we vertrouwen hebben in de jaren die komen. In die zin staat deze sector symbool voor vele andere sectoren waar evenzeer gebouwd wordt aan de toekomst. “


© Screenshots  RVD

Foto's: ©  www.royalduo.nl 
Vanochtend heeft het Koninklijk paar, wederom in het gezelschap van Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven de buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties ontvangen.

7 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi dat er nu ook beelden zijn van tijdens de ontvangsten. Geweldig verslag. mijn complimenten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het was achteraf (nog eens overgelezen) een van mijn slechtste verslagen in tijden. Stond vol met fouten. Snel verbeterd. Laat ik 't maar op de 'verrassing' houden die hier net op de mat viel; een persoonlijk bedankkaartje van Prins Floris en Prinses Aimée. Ze bedanken me voor de bijtring en schrijven: "Beste Vivian, Willem Jan's eerste tandje is door dus wij hebben veel plezier van de leuke bijtring. Heel veel dank en hartelijke groeten"

   Verwijderen
 2. leuke opnames, leuk verslag en hoop dat de koning zich niks van de kritiek uit de hoek van de media aantrekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb even op een andere site gekeken wat Maxima nou eigenlijk aan had. Ik vind het niet iets voor een receptie. Maar goed, dat is mijn mening. Verder weer super snel alles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op de (blauwe) links klikt kun je ook fotoseries zien waarop Máxima van tot tot teen te bezichtigen is :)

   Verwijderen
 4. Wil van der Want-Sikking17 januari 2014 om 11:01

  Jammer dat wij geen uitnodiging hebben gehad. Gemiste kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig Vivian, dat persoonlijke bedankbriefje van prins Floris en prinses Aimee, leuk hoor! Mooie foto's van de nieuwjaarsontvangsten, vooral de laatste.

  BeantwoordenVerwijderen