Koninklijk paar bezoekt Italië | De Oranjes

donderdag 23 januari 2014

Koninklijk paar bezoekt Italië

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vandaag voor een kort kennismakingsbezoek in Italië. Naar verluidt is dit het laatste land in de reeks ‘kennismaken met buurlanden’. 

Foto's: © Screenshots RTL Boulevard
Samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, arriveerde het Koninklijk paar tegen de middag bij Palazzo del Quirinale voor de ontmoeting met de Italiaanse president Napolitano. Het oudste staatshoofd van Europa was in oktober 2012 nog op staatsbezoek in Nederland. Hij kende Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima dus al, maar nog niet in nieuwe functie. De Koning en Koningin – die op elkaar waren afgestemd qua kleding – werden ontvangen in de Bronzinozaal van het paleis. Deze ruimte wordt door de president traditioneel gebruikt voor de ontvangst van staatshoofden. Na zo’n drie kwartier vertrokken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor een lunchbijeenkomst naar Palazzo Chigi, de ambtswoning van minister-president Letta. In binnen – én buitenland wordt het Koninklijk paar meestal per Audi of Volvo vervoerd, maar vandaag zaten ze in een Italiaanse Maserati Quattroporte. Hoewel het geen staatsbezoek betrof, stond er op het voorplein van Palazzo Chigi ook weer een inspectie van de erewacht op het programma. Vervolgens liep Koningin Máxima samen met de vrouw van de president naast de rode loper richting het paleis. Eenmaal binnen werd er een menu genuttigd wat bestond uit risotto met saffraan en een ‘chianinarunderfilet’. Na deze zware Toscaanse lunch en wellicht een Rennie, hadden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tot slot nog een ontmoeting met de voorzitter van de Senaat, Pietro Grasso.

Videotoespraak Koningin Máxima
Terwijl ze zelf in Rome was, werd er op de website van UNSGAB een toespraak van Koningin Máxima voor het World Food Programma gepubliceerd. De video is eerder deze week opgenomen in Villa Eikenhorst.

3 opmerkingen:

 1. Jammer, heel jammer dat de koning en Koningin een bezoek hebben gracht aan de zeer ondemocratische Italië! Het is een ware belediging voor de Italianen dat deze Napolitano nog steeds aanblijft en Italië steeds meer in de dictatuur van de PD en de magistratura houd! Scande! lekker thuis blijven. Deze man verdient het niet om de handen van Koning Willem en Koningin Maxima te drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens mij is hij gevraagd om weer aan de macht te komen, omdat ze er weer niet uitkwamen. Dit doe je niet vrijwillig op deze leeftijd.

   Verwijderen
 2. Ik vond Maxima er weer mooi uitzien. Gracieus.

  BeantwoordenVerwijderen